Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Crafts from craft supplies exchange


Καλέ ξεχάστηκα και δε σας έδειξα τι έφτιαξα με τα υλικά από την ανταλλαγή που έκανε το inmycloset! Αν είναι δυνατόν!
Λοιπόν, θυμάστε που κάναμε αναταλλαγή υλικών χειροτεχνίας και η Άννα μας ζήτησε να φτιάξουμε κάτι με 3 από τα υλικά που θα παραλαμβάναμε. Όπως σας είπα, η κοπέλα μου έστειλε πολλά και πολύ ωραία πράγματα που φυσικά χρησιμοποίησα και θα χρησιμοποιήσω σε διάφορες χειροτεχνίες, αλλά το θέμα ήταν να προλάβω να κάνω κάτι μέσα στις ημερομηνίες που μας έβαλε το in my closet.

Έτσι, τα έβαλα κάτω και ξεκίνησα με το φελό. Έκοψα 2 σχεδιάκια από αφρώδες υλικό, όπως είχα κάνει και για τη στάμπα - μουστάκι και κόλλησα το καθένα σε ένα φελό. Σε δυο λεπτά είχα τρείς στάμπες για να διακοσμήσω τα χάρτινα σακουλάκια δώρου.


Το δεύτερο υλικό ήταν τα πομ-πομ, αφράτα μπαλάκια από μαλλί σε διάφορα χρώματα. Διάλεξα τα δύο γκρι για να μπούν διακοσμητικά σε μια εσάρπα που ξεκίνησα να πλέκω, την οποία μέχρι να τελειώσω με τους ρυθμούς που πάω, θα τη χρησιμοποιήσω κάπου κοντά στη συνταξιοδότησή μου...


Το τρίτο υλικό ήταν το μωβ ύφασμα. Τί καλύτερο από το να ντύσω ένα κουτί παπουτσιών, για να αποθηκεύσω διάφορα πράγματα στη βιβλιοθήκη.


Χάρακας, ψαλίδι, στυλό, ατλακόλ...


Ο πιο απλός τρόπος για να ντύσετε ένα κουτί, είναι να το βάλετε επάνω στο ύφασμα κεντραρισμένο ώστε να καλύπτει και όλες τις πλαϊνές πλευρές σε ύψος και με ένα στυλό να κάνετε το περίγραμμα του πάτου.


Λίγο κόψιμο στις γωνίες για να αφαιρέσουμε το πολύ ύφασμα. Προσοχή, να μη φτάσουμε μέχρι τις γωνίες του κουτιού και διπλώνοντας μετά το ύφασμα φανεί το κουτί!


Βάζουμε πρώτα κόλλα στον πάτο και κολλάμε το ύφασμα προσεκτικά σύμφωνα με το σημάδι που κάναμε με το στυλό επάνω στο ύφασμα. Το στρώνουμε καλά με το κόκαλο ή με ένα χάρακα, να μην έχει κενά ή ζάρες. Συνέχεια έχουν οι πλαϊνές μεγάλες πλευρές με το ύφασμα να πιάνει και το εσωτερικό του κουτιού και τις γωνίες να καλύπτουν διαγώνια και λίγο από τις μικρές πλευρές του κουτιού.


Τελευταίες αφήνουμε τις μικρές πλευρές, όπου διπλώνουμε το ύφασμα κάθετα και κοντά στις γωνίες - ακμές, ώστε να μη φαίνεται πολύ το δίπλωμα του υφάσματος. Εσωτερικά κολλάμε χρωματιστό χαρτόνι τύπου canson για να είναι περιποιημένο.

Ακριβώς την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για το καπάκι.


Αυτά ήταν μόνο η αρχή. Έχω κρατήσει τις θήκες από τα μπισκότα-γλυκά για να φτιάξω στολίδια από γύψο. Το εξωτερικό κουτί τους που φυσικά θα ντύσω, washi tapes για τόσες πολλές χρήσεις και ένα σωρό άλλα πραγματάκια με τις χάντρες το νήμα και τα κουδουνάκια...

12 σχόλια:

  1. Τι ωραιο πλεχτο! Ε καλα γιατι βιαζεσαι?!
    Αααα ωραια ιδεα και εχω αρκετους φελούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βιάζομαι, δε βιάζομαι, αυτό δε το βλέπω να τελειώνει!!! Όσο για τους φελούς, κι εγώ έχω πολλούς ακόμη, ολόκληρη συλλογή...

      Διαγραφή
  2. Το κουτί έγινε πανέμορφο μπράβο! Αντε μέχρι το φθινόπωρο να το έχεις το κασκόλ!AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ νωρίς είναι το φθινόπωρο Αριάνδη. Εκτός αν εννοείς άλλου έτους φθινόπωρο, χαχα!

      Διαγραφή
  3. Καλά είσαι καταπληκτική !!!!
    Οι φελλοί πολύ χρήσιμη και το ντυμένο κουτί απίθανο !!!!
    Ευχαριστούμε για τις οδηγίες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι διπλά όταν σας αρέσουν οι χειροτεχνίες μου, Ράνια μου!

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραία τα αξιοποίησες όλα!!
    Ομολογώ ότι αυτό με τις σφραγίδες δεν το ήξερα, ούτε το σκέφτηκα, οπότε μια χαρά ιδεούλα οικονόμησα!!! :))
    Μια όμορφη καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλεια! Σειρά σου λοιπόν να φτιάξεις στάμπες, είμαι σίγουρη ότι θα σου έρθουν πολλέ πολλές ιδέες

      Διαγραφή
  5. Very nice! Εγώ πάλι έχω μείνει άφωνη που βλέπω με πόσα πράγματα καταπιάνεσαι! Η ιδέα με τις σφραγιδούλες είναι τέλεια! Άντε καλό πλέξιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα θέλω να τα φτιάξω Κατερίνα, ότι βλέπω! Σαν τα παιδάκια που θέλουν όλα τα παιχνίδια....

      Διαγραφή