Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Summer workshop! Embroidery...

Το είπε: "το επόμενο workshop θα το κάνουμε έξω!"
Και το κάναμε! Καταλήξαμε στην τοποθεσία, στο πάρκο - καφέ στο Πεδίο του Άρεως (Θεσσαλονίκη), ορίστηκε η μέρα και η ώρα και μαζευτήκαμε.
Το συγκεκριμένο workshop, όμως, είχε προεργασία. Οι workshopers δούλευαν σε ομάδες, μυστικά και ήσυχα για μέρες πριν. Άλλοι βοηθήσαμε το αγαπητό μας inmycloset στην προετοιμασία με το κόψιμο των (υπέροχων) υφασμάτων για να φτιαχτούν οι θήκες των γυαλιών. Άλλοι ετοίμαζαν τα νόστιμα μπισκότα-σε-πακέτο για τους παρευρισκόμενους κι άλλοι ετοίμαζαν τούρτα υπαρπαραγωγή για την Αννούλα που είχε γενέθλια λίγες μέρες πριν!
Έτσι, όλοι είχαμε κι απο μια έκλπηξη εκείνη την ημέρα.
Την μεγαλύτερη έκπληξη την κάναμε στην Άννα με μια υπέροχη τούρτα που έφτιαξε η Χριστίνα. Μυστικές διαβουλεύσεις ημερών, η φαντασία της Χριστίνας που οργιάζει και οι αγάπες της Άννας (όσες μπορούν να χωρέσουν πάνω σε μια τούρτα) και φτάσαμε σε μια τούρτα που από τη μια δεν ήθελες να τη χαλάσεις, αλλά από την άλλη ήξερες ότι όσο τέλεια φαίνεται στην όψη, τόσο τέλεια είναι και στη γέυση...


Αφού χαρήκαμε όλες με την τούρτα, βγήκαμε φωτογραφίες και εξηγούσαμε στους θαμώνες ότι ναι, είναι τούρτα αυτό και ναι, τρώγεται και το φάγαμε... είπαμε να ξεκινήσουμε το workshop!

Η Άννα είχε φέρει όλες τις υφασμάτινες θήκες γυαλιών που έραψε μόνη της, για την καθεμιά μας, και ήταν όλες πανέμορφες.


Πρίν λίγες μέρες μαζευτήκαμε κάποιες από εμάς για να κόψουμε τα υφάσματα και την επένδυση, ώστε η Άννα να ράψει τις θήκες με τις οδηγίες που βρήκε σ' αυτό το site.
Δυσκολεύτηκα τόσο πολύ να αποφασίσω ποιά από όλα τα υπέροχα υφάσματα θα χρησιμοποιούσα για τη δική μου θήκη, που έκοψα από όλα, για όλους και στο τέλος της βραδιάς αποφάσισα!


Αφού, λοιπόν, πήραμε τις θήκες μας, διαλέξαμε κι ένα σχέδιο για να το κεντήσουμε, κι εγώ διάλεξα ένα γατί (τι πρωτότυπο!) και ύφασμα πάνω στο οποίο θα κάναμε το ελεύθερο κέντημα (μου πήρε λίγη ώρα να ξαναποφασίσω...)

Κάποια στιγμή τελείωσα και το δικό μου, οριακά πριν έρθει η νύχτα και χρειαστώ το ...καντήλι (που έπλεκε και κένταγε η κόρη το μαντήλι...)


Άλλες "συμμαθήτριες" διάλεξαν σχέδιο που έπρεπε να κεντηθεί σε εταμίνα και πήραν φωτιά οι βελόνες!

Μερικές κοπέλες με πολύ όρεξη... κέντησαν μαζί και δικά τους ρούχα, άλλες κέντησαν ολόκληρο πίνακα... κι άλλες πρόλαβαν κι έραψαν το κέντημα πάνω στη θήκη τους!





Εγώ, με την αναποφασιστικότητά μου... άργησα λιγάκι και δεν πρόλαβα να ράψω το κέντημά μου επάνω στη θήκη, οπότε το πήρα για homework!
Στο τέλος, το αγαπητό Δάχτυλο στο βάζο, μιας που δεν μπορούσε να μας φτιάξει όλα αυτά τα πεντανόστιμα πράγματα που φτιάχνει κάθε φορά, μας ετοίμασε μερικά τέλεια μπισκότα (τα εξαφάνισα με τον πρώτο καφέ και δεν πρόλαβα να βγάλω μια φωτογραφία) που μας μοίρασε σε μια πανέμορφη συσκευασία! Όπως καταλαβαίνετε, περάσαμε πάρα πολύ ωραία και πολύ δημιουργικά, όλες και όλοι χαρήκαμε και ευχόμαστε στην Άννα μας να είναι γερή και να μοιράζει χαρά και έμπνευση σε όλους μας!

4 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά στην Άννα, με υγεία, χαρά και πολλές δημιουργίες!!! Από πού να αρχίσω δεν ξέρω: από την καταπληκτική τούρτα ή τις υπέροχες θήκες γυαλιών!!! Έγιναν καταπληκτικές!!
    Να περνάτε υπέροχα!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, όλα ήταν υπέροχα και ανυπομονούμε να μαζευτούμε ξανά!

      Διαγραφή
  2. αχ τα ίδια πάλι θα λέω...πόσο θα ήθελα να μένω κοντάαα!
    (παρεμπιπτόντως κάθε φορά τα σχόλια στα κάνω μαζεμένα...δεν είναι κάτι ανησυχητικό απλά μ'αρέσουν όλα!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα! κατ' αρχάς, χαίρομαι που σου αρέσουν και δέυτερον, είμαι σίγουρη ότι θα ήσουν πρώτη και καλύτερη στα workshop! Περνάμε πολύ ωραία και πολύ δημιουργικά, αν κανονίσεις ταξιδάκι, πες μας να κανονίσουμε workshop!

      Διαγραφή