Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

The roof, the roof is on fire... Felt village


Πρίν λίγο καιρό είδα αυτήν τη χειροτεχνία και φυσικά ήθελα να την κάνω. Ευκαιρία, είπα, εν όψη Χριστουγέννων, να κάνω ένα χωριουδάκι έτοιμο να πάρει φωτιά! Τρόπος του λέγειν, δηλαδή, γιατί τα κεράκια που μπαίνουν απο κάτω, είναι με μπαταρία.
Τέτοια κεράκια είχα ήδη, οπότε ξεψάχνισα τις τσόχες μου και βρήκα λίγη άσπρη.
Έκανα ένα σχέδιο (αρχιτεκτονικό θα έλεγα!) για το πρώτο σπιτάκι, μετρώντας αρχικά τις διαστάσεις από το κεράκι μου και το ύψος που ήθελα.


Έκοψα το πατρόν και με αυτό έκοψα και την τσόχα. Εγώ δεν το πέρασα σκληρυντικό υφάσματος, όπως έκανε η κοπέλα, όμως, έραψα όλες τις ακμές του για να κάνει τσακίσεις στα τέσσερα. Αλλιώς γινόταν κυκλικό και έμοιαζε με ...μύλο παρά με σπίτι!


Το ίδιο πατρόν το χρησιμοποίησα για ένα πιο ψηλό σπιτάκι και για ένα πιο χαμηλό.
Η τσόχα μου έφτανε μόνο για 3 και δεν πήγα να πάρω άλλη, οπότε δεν είναι ακριβώς.. χωριό, αλλά συνοικία θα έλεγα.


Όπως και να χει, το βράδυ φαίνονται πολύ ωραία, αν και λίγο spooky γιατί μοιάζει να καίγεται!

17 σχόλια:

  1. Μα ειναι τελειο!!!!!!!!!ουαου!!!!!Μπραβο Ελεαννα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο!Πες μας και για τον άγγελο!AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε Αριάδνη, τον ξέχασα τον άγγελο. Από την αρχή τον έχω παραμελημένο, τον είχα μισοφτιάξει και για καμια 4ετία τον είχα σε κουτιά και πέρσι τον τελείωσα. Έκανα μια κωνική βάση για το σώμα, από μια κόλλα χαρτί και με παπιε μασε (με χαρτί υγείας) έφτιαξα τα χερια και το κεφάλι. Έφτιαξα με σύρμα λεπτό τα φτερά του και πέρασα με χαρτί υγείας και ατλακόλ, όλο του το σώμα, για να σταθεροποιηθούν όλα τα κομμάτια. Τον έχω βάψει με ακρυλικά χρώματα και για μαλλιά, βούτηξα μαύρο νήμα κεντήματος σε ατλακόλ και του έκανα μπούκλες!

      Διαγραφή
  3. Ωραίο!!!!!Κι αν είχες τσόχα σε διάφορα χρώματα θα ήταν ένα πολυχρωμο χωριό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, Γεωργίαμου, δίκιο έχεις, αλλά μόνο τη μέρα! Τα κεράκια αυτά δεν βγάζουν πολύ δυνατό φως και μόνο μέσα από το λευκό φαίνονται να φέγγουν.

      Διαγραφή
  4. Εντυπωσιακά τα σπιτάκια αλλά και το αγγελάκι εξίσου όμορφο!! Σκέφτομαι ότι θα ήταν ωραίο ένα τέτοιο χωριό κάτω από το δέντρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία ιδέα! Μμμ κρίμα να μην έχω δέντρο... Μπορώ όμως να το φτιάξω για δωράκι ;)

      Διαγραφή
  5. Δεν είναι καθόλου spooky, νομίζω ότι δημιουργούν πολλή ωραία ατμόσφαιρα και δένουν και με το αγγελάκι. Εύκολο και μπορείς να το κρατήσεις σαν διακόσμηση και για όλο τον Χειμώνα. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλο το χειμώνα λες ε? Το είχα συνδυάσει με τις γιορτές, αλλά τώρα που το λες, είναι κάτι ουδέτερο, θα μπορούσα να το κρατήσω και μετά!

      Διαγραφή
  6. Επαγγελματική δουλεια! Να κανεις και αλλα σπιτάκια, να γίνει ολοκληρο χωρίο.
    Αμα σου λέω οτι αυτο το τζάκι στο τέλος θα στο ζητησουν για φωτογράφιση απο φέιμους ντεκόρ περιοδικο :)

    φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε, χτες πήγα να πάρω άσπρη τσόχα από το μαγαζί που ψωνίζω και δεν είχε μείνει ούτε... χνούδι!!! Όσο για το τζάκι... με έχει βολέψει πάρα πολύ για τις φωτογραφήσεις. Τόσο καιρό που δεν ήθελα να το βλέπω, τώρα θα βγάλω τα απωθημένα μου! Όσο για το φέιμους ντεκόρ περιοδικό.... Όνειρα χειμερινής νυκτός :P

      Διαγραφή
  7. πςςςςς πολύ καλό! και το αρχιτεκτονικό σχέδιο φυσάει χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή