Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

T-shirt necklace


Πριν μπούμε στο θέμα μας, σας προτείνω να ρίξετε  μια ματιά (και δυό και τρείς...) στο www.all4blogs.gr. Μου ήρθε χθες στα ξαφνικά, ένα ευγενέστατο email από την ομάδα του site, ότι επιλέξαν το aouts-pins.blogspot.gr μέσα στα top 5 "Must Follow" Ηandmade Jewels & Crafting! Τι χαρά! Ειδικά όταν δεν το περιμένεις! 
Τα παιδιά έγραψαν κι ένα ωραίο κειμενάκι για το blog μου και τους ευχαριστώ πολύ. Έχω και πολύ ωραία "παρέα" τα άλλα 4 blogs που ήδη παρακολουθώ εδώ και καιρό. Αυτό που δεν ήξερα είναι το all4blogs.gr. Το ξεψάχνισα και είδα ότι έχει πολύ ενδιαφέροντα θέματα, χωρισμένα και στις αντίστοιχες κατηγορίες για ευκολία. Να περάσετε όπωσδήποτε και να το παρακολουθείτε ανελλειπως!

Στη σημερινή ανάρτηση τώρα...

Το καλοκαίρι με πιάνει μια φοβερή όρεξη να φτιάξω αξεσουάρ και κυρίως κολιέ. Προφανώς επειδή τότε τα φοράω! Πέφτω, λοιπόν, πάνω στην κοπελίτσα που δείχνει το tutorial εδώ και αμέσως μετά τρέχω να βρώ τα κομμάτια μακό που έχω μαζέψει.
Κόβω 4 μακριές λωρίδες, περίπου 1,5-2 εκ πλάτος και μήκος όσο μου έβγαζαν τα κομματια (νομίζω θα ταν κοντά στο ένα μέτρο). Τις τέντωσα λιγάκι και έγιναν έτσι στριφογυριστές.

Η πλέξη είναι εύκολη, όπως φτιάχναμε κάποτε scoubidou με πλαστικά κορδόνια.

Στο τελείωμα, όπως και στην αρχή, έκανα μια θηλιά από το ένα κορδόνι για να πιάσω εκεί την αλυσίδα και μετά τα έδεσα όλα μαζί. Στο βίντεο, βάζει ένα κομμάτι πανί για να καλύψει τα τελειώματά της και το κόλλαει, αλλά εγώ το έραψα. Διάλεξα και μια αλυσίδα και κούμπωμα...


και πέρασε η ώρα, έπρεπε ήδη να έχω φύγει, άργησα!

Η κοπέλα βέβαια είχε πιο ωραίο χρώμα και άλλο ύφασμα από το μακό το δικό μου, αλλά τη δουλειά μου την έκανα.

16 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Ελεάννα μου..εδώ βλέπω μεταμόρφωση πλήρη ενός απλού κορδονιού!η τεχνική που εφάρμοσες είχε σαν αποτέλεσμα ένα πολύ όμορφο κολιέ με έντονο ζεστό χρώμα που ταιριάζει με πολλά κομμάτια που έχουμε στην γκαρνταρόμπα μας για την καθημερινότητά μας,,καλή συνέχεια κορίτσι μου και ένα όμορφο Σαββατοκύριακο σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Όπως τα λες, ταίριαξε με πάρα πολλά ρούχα μου. Στην αρχή δεν το είχα σε εκτιμηση το χρώμα, αλλά όταν πήγαινα να φορέσω ένα κολιέ, έβλεπα ότι αυτό πάντα με βόλευε τελικά!

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια, πάντα τέτοια!! Το κολιέ σου έγινε πολύ όμορφο! Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία ιδέα και τέλειο το χρώμα που χρησιμοποίησες!!
    Αντε και συγχαρητήρια μας για την αναφορά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Αγγελική! Συγχαρητήρια μας λοιπόν!! Και εις ανώτερα!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Ελεάννα!
    Σε βρήκα από το all4blogs. Πράγματι το blog σου είναι πολύ ωραίο!
    Εγώ είμαι η Χριστίνα από το fauxbilicious.blogspot.com. Αν θες πέρνα μια βόλτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσήρθες Χριστίνα. Περνάω άμεσα κι από το δικό σου blog για εξερεύνηση!!

      Διαγραφή
  5. Πολύ καλό βγήκε. Είχα δοκιμάσει κάποια στιγμή αυτή την πλέξη με τα λαστιχένια κορδονάκια που παίζουν τα παιδάκια (σκουμπιντού δεν τα λένε;), αλλά με λωρίδες από ύφασμα δεν το επιχείρησα. Πάντως και το δικό σου ωραίο χρωματάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το δοκιμάσεις Αγγελική. Κι εγώ την πλέξη αυτή την ήξερα για σκουμπιντου και δεν με ενθουσίαζε. Το είδα όμως έτσι στο βιντεάκι και τελικά βγήκε καλό!

      Διαγραφή
  6. Εντυπωσιακότατο το χρωμα του κολιε!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και το πορτοκαλί δεν είναι από τα χρώματα που συμπαθώ ιδιαίτερα, σ' αυτήν την περίπτωση, μου βγήκε πολύ βολικό και εύκολο να συνδυαστεί!

      Διαγραφή
  7. Πολύ εντυπωσιακή πλέξη και πολύ ωραίο αποτέλεσμα! Που πας και τα βρίσκεις όλα αυτά τα ωραία!! :-) Πολλά πολλά συγχαρητήρια και για την διάκριση!! Μπράβο Ελ!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) Αυτά με βρίσκουν!!! Χαχα! Έπεσα τελείως τυχαία στο βιντεακι του youtube. Αυτό το κολιέ τελικά είχε μαγάλο σουξέ απο κει που δεν το περίμενα!

      Διαγραφή