Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Canvas clutch

Είμαστε ακόμη στο θέμα βάφτιση, αλλά αλλάζουμε κατηγορία! Τι φοράνε;
Από ένα παλιό περιοδικό "burda" βρήκα ένα πατρόν από φόρεμα που μου άρεσε και έπεισα τη μαμά να μου το ράψει για το βάλω στη βάφτιση. Το φουστάνι έγινε με ένα μπλε σκούρο ύφασμα, αρκετά χοντρό, δεν ξέρω ακριβώς τι ύφασμα είναι και φτιάξαμε μια ζώνη άσπρη με μπλέ πουά. Μην το βλέπετε έτσι στην κρεμάστρα, είναι πιο... ζωντανό κανονικά έχει και φουρό απο μέσα να φουντώνει, οι τιράντες είναι χιαστί στην πλάτη... κι εγώ το αναδεικνύω όσο να πείς....


Το φουστάνι έτοιμο. Τα υπόλοιπα όμως; Όπως, είθειστε σε αυτές τις επίσημες κοινωνικές εκδηλώσεις κυκλοφορούν τσαντάκια - μινιατούρες που δεν χωράνε μέσα τίποτα. Έχω από αυτά ένα σωρό, γιατί κάθε φορά που προέκυπτε κάτι, έπαιρνα κι ένα τσαντάκι σε αντίστοιχο χρώμα που σπάνια ξαναχρησιμοποιούσα. Για τα συγκεκριμένα χρώματα κάτι είχα στην άκρη, αλλά με προβλημάτιζε το γεγονός ότι δεν χωρούσε τίποτα.
Και θα μου πείτε, καλά, νονά είσαι, πότε θα το κρατήσεις το τσαντάκι και θες να είναι και μεγάλο. Σας λέω όμως, από προηγούμενη εμπειρία μου ότι τελικά το θέλω το μεγάλο, να χωράει μέσα το μικρό μου πορτοφόλι, τη βεντάλια μου, χαρτομάντηλα, κλειδιά και το κινητό. Να μην αναφέρω και 1-2 άλλα που προέκυψαν από το σπίτι ως την εκκλησία!

Τελευταία στιγμή, όπως πάντα (την προηγούμενη μέρα της βάφτισης), ξεκίνησα να κάνω έναν φάκελο που είχα στο μυαλό μου εδώ και μέρες. Είχα αγοράσει καμβά για κέντημα, λευκό, σκληρό που το χρησιμοποίησα για τον φάκελο, ένα μπλε νήμα, περισσεύματα από το ύφασμα του φουστανιού, μαγνητικά κουμπώματα, αυτοκόλλητο για ύφασμα και ένα κομμάτι από λευκό μουσαμά που χρησιμοποιύν στις εκτυπώσεις εξωτερικών χώρων (ναι, τα κρατάω όλα).


Έκοψα τον καμβά στη διάσταση που ήθελα, ώστε να διπλώνει στα τρία. το πλάτος το έκανα περίπου 40 εκ. Έκοψα κι ένα κομμάτι μουσαμά, λίγο πιο μικρό σε πλάτος και μήκος τα 2/3 του καμβά, δηλαδή χωρίς να υπολογίσω το καπάκι της τσάντας.

Με το μπλέ νήμα, έραψα την τσάντα γύρω γύρω, περίπου 5 χιλ. πιο μέσα από το τελείωμα και το συνέχισα στο καπάκι για να κάνει σχέδιο. Μάρκαρα σε ποιό σημείο θέλω το κούμπωμα στη βάση και στο καπάκι.

Από ένα παλιό πλαστικό ντοσιέ, έκοψα δυο τετράγωνα κομμάτια για να τα βάλω σαν ενίσχυση, εσωτερικά των κουμπωμάτων.


Τρύπησα προσεκτικά τον καμβά και τον μουσαμά, το πλαστικό κομματάκι ενίσχυσης και πέρασα το κούμπωμα της βάσης. Εσωτερικά, εμένα δεν με πειράζει που φαίνεται, εξάλλου τα υλικά είναι λευκό και διαφανές, αλλά εκτός αυτού ο χρόνος δεν ήταν με το μέρος μου!




Αντίστοιχα τοποθέτησα και το κούμπωμα στο καπάκι. Το ότι φαίνεται εδώ, δε με πειράζει, γιατί θα έκανα τη διακόσμηση με ύφασμα που θα το κάλυπτε.


Έκοψα μια λωρίδα από το ύφασμα του φουστανιού που περίσσεψε και κόλλησα αυτοκόλλητο για να σκληρύνει. Με αυτοκόλλητο το στερέωσα εσωτερικά επάνω στην τσάντα, κολλώντας το στο καπάκι της.


Η τσάντα μου ήταν έτοιμη σε 2 ώρες και τα χωρούσε όλα!

14 σχόλια:

  1. ΠΟλυ ωραιο φαινεται το φορεμα.
    Βαλτο να το δουμε σε ολο του το μεγαλειο!!!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμ θα το σκεφτώ... να βρω και κάποιον να με φωτογραφήσει....

      Διαγραφή
  2. Μου αρέσει πολύ το μπλε χρώμα το καλοκαίρι και το φόρεμα σου είναι φανταστικό!
    Για το φάκελο που έκανες, αξίζεις πολλά μπράβο,γιατί είναι υπέροχος! Είσαι χρυσοχέρα!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο το φόρεμα, κομψό και καλοκαιρινό! Πολύ όμορφος και ο φάκελος! Άφου πρόλαβες και τα είχες όλα έτοιμα τόσα που είχες να κάνεις τι να πω! Είσαι πραγματικά χρυσοχέρα!! Πολλά μπράβο και πάντα άξια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Ξέρεις, πάντα αφήνω πράγματα τελευταία στιγμή και μέτα...τρέχω! Ευτυχώς είχα τελειώσει νωρίς με μπoμπονιερες, λαμπαδες κλπ, οπότε είχα μόνο τα δικά μου ;)

      Διαγραφή
  4. Ουάου! Ελεάννα μου είναι τέλειο το τσαντάκι! Και το φόρεμα σούπερ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Νατάσα! Ευχαριστώ, να 'σαι καλά!

      Διαγραφή
  5. πολύ πολύ όμορφο το φόρεμα αλλά και το τσαντάκι όλα τα λεφτά... πολύ έξυπνη σκέψη, μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήξερα πως θα μου βγει η ιδέα αρχικά, αλλά τελικά έγινε η δουλειά! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια

      Διαγραφή
  6. Πόσο τέλεια;! Καλά, το φορεματάκι; Κουκλίστικο! Αλλά και το τσαντάκι πολύ πρωτότυπο! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Αγγελική, χαίρομαι που σου άρεσαν! Όσο με εξυπηρέτησε αυτό το τσαντάκι, δεν με έχει εξυπηρετήσει άλλο σε τέτοιες περιστάσεις!

      Διαγραφή
  7. καλησπέρα τον πλαστικο καμβα το συγκεκριμένο που μπορουμε να τον βρουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αγόρασα από μαγαζί που πουλάει είδη και νήματα για κέντημα

      Διαγραφή