Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Twine Tealight

Ψάχνοντας για σπάγγο πριν αρκετο καιρό, κατέληξα σε έναν ογκόλιθο με πολύ καλή τιμή, οπότε ότι χειροτεχνία θέλει σπάγγο... εδώ! Παίρνω και την ατλακόλ (αραιωμένη) παραμάσχαλα και ξεκινάμε.

Το θέμα είναι "ρεσώ από σπάγγο". Είχα ήδη ένα γυάλινο ποτηράκι σε μικρό μέγεθος, όσο ένα σφηνοπότηρο και ήθελα να φτιάξω κατι που να μπαίνει μέσα το συγκεκριμένο ποτηράκι. Πήρα κι ένα μπαλόνι, το φούσκωσα περίπου όσο το ύψος του ποτηρακίου κι επάνω στο μπαλόνι σημείωσα με ένα μαρκαδόρο τον κύκλο που ήθελα να αφήσω ανοιχτό για το επάνω μέρος του ρεσώ.


Ο ένας τρόπος για να κολλήσω τον σπάγγο στο μπαλόνι, είναι να περάσω πρώτα ένα στρώμα ατλακόλ στο μπαλόνι και να ξεκινήσω να τυλίγω τον σπάγγο γύρω-γύρω, απλώνοντας συνεχώς ατλακόλ επάνω στον τυλιγμένο σπάγγο. Πρέπει ο σπάγγος να ρουφήξει αρκετή κόλλα για να είμαστε σίγουροι ότι θα σταθεροποιθεί όταν στεγνώσει, αλλιώς θα χαλάσει το σχήμα.

Ο δεύτερος τρόπος είναι (όπως το κάναμε στο workshop του inmycloset) να τυλίξουμε, στο περίπου, σπάγγο γύρω από το καθαρό μπαλόνι για να δούμε το μήκος που θα χρειαστούμε. Κόβουμε εκεί που νομίζουμε ότι είναι αρκετό και βυθίζουμε τον σπάγγο σε ένα μπολάκι με ατλακόλ (αραιωμένη). Με τα χέρια μας τον μουσκεύουμε καλά, στραγγίζουμε τα πολλά-πολλά και ξεκινάμε να τυλίγουμε τον σπάγγο στο μπαλόνι, προσέχοντας να κρατήσουμε "καθαρή" την περιοχή που έχουμε σημαδέψει.

Μετά το αφήνουμε να στεγνώσει μερικές ώρες, για σιγουριά θα έλεγα μια μέρα. Ο τρόπος στεγνώματος είναι στο χέρι σας. Αυτο είναι δική μου πατέντα, μπορείτε όμως να το αφήσετε ανάποδα επάνω σε ένα κυκλικό κουτί/βάζο/τενεκεδάκι/ ή ότι βρείτε. Εγώ έβαλα το μολύβι, γιατι η κενή επιφάνεια στο μπαλόνι ήταν μικρότερη από το τενεκεδάκι και θα κολλούσε η κατασκευή επάνω του.

Σκάμε το μπαλόνι!
Το ποτηράκι "έκατσε" μια χαρά τελικά, ίσα ίσα ήρθε το μέγεθος! Ο τελικός προορισμός του βέβαια, είναι το μπαλκόνι, αλλά μέχρι να καλοκαιριάσει, θα μπεί σε ένα ραφάκι....



Μπορείτε να το δοκιμάσετε κι εσείς (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) και να παίξετε με χρωμαστό νήμα ή και λευκό. Να το κάνετε μικρό, μεγάλο, να το χρησιμοποιήσετε για φωτιστικό ή διακοσμητική μπάλα, ακόμη και διακοσμητικό αυγό μιας κι έρχεται Πάσχα. Αυτό που πρέπει να προσέξετε το νήμα ή ο σπάγγος να μην είναι νάυλον, γιατί δεν απορροφάει την κόλλα, οπότε δεν πετυχαίνει η κατασκευή!

23 σχόλια:

  1. ειχα δει κατι αντιστοιχο παλιοτερα για φωτιστικο και ειχα ενθουσιαστει!πολυ ωραια ιδεα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ειναι πολύ παλιά μέθοδος και μπορεί να έχει διάφορες εφαρμογές!

      Διαγραφή
  2. amazing, thanks for sharing :)
    Would you like to follow each other via GFC and Bloglovin?
    Let me know :)

    Kisses!

    http://www.gagcloud.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουάου είναι τέλειο!! πάω να αγοράσω σήμερα κιόλας ατλακολ για να το φτιάξω!!
    Σε ευχαριστώ πολύ για την ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά! Να το κάνεις και να μας το δείξεις! Η ατλακόλ νομίζω είναι το πιο χρήσιμο υλικό για κάποιον που κάνει έστω και τις πιο απλές κατασκευές

      Διαγραφή
  4. Θεωρω οτι εχεις κανει μια εκπληκτικη ατμοσφαιρα στο σπιτι σου :) ποτε να ερθω για καφεδακι? ε? ε? ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τέλειοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!! σου στέλνω πολλά γατοφιλάκια!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ πολύ Μάγια μου και ανταποδίδω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nice work!!!
    Have a nice sunday! and my like in bloglovin for you!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραία ιδέα!! Θα την κάνω με τα αστεράκια μου!! Χαίρομαι που σε βρήκα και θα σε παρακολουθώ!! φιλάκια και καλό σου μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Να το κάνεις, θα τους αρέσει πολύ. Καλωσήρθες, βλέπω στο blog σου, είσαι πολύ δημιουργική! Καλό μήνα κι από μένα!

      Διαγραφή
  9. πολυ ομορφο!!!ειδικα το βραδυ δειχνει φανταστικο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φανταστικό το κηροπήγιάκι!! Πανέμορφο!! Πολλά μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να το κάνεις κι εσύ όπωσδήποτε! Μπορείς να κάνεις κι ένα μεγαλύτερο, να το βάλεις στον κήπο τώρα που θα φτιάξει ο καιρός, να κάθεσαι τα βράδια να το απολαμβάνεις!

      Διαγραφή