Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Felt Balls

Ναι, ήρθε η άνοιξη και ζέστανε ο καιρός, όμως εγώ είχα φτιάξει εδώ και καιρό το πρώτο μου κολιέ με μαλλί τσόχας. Δεν ξέρω αν σας φαίνεται πολύ χειμωνιάτικο αλλά θέλω να σας το δείξω!
Πρώτη φορά καταπιάστηκα με αυτο το υλικό σε αυτή τη μορφή, και μόνο αυτά τα μπαλάκια έχω κάνει ως τώρα. Ήρθε μια φίλη μου και μου έδειξε τον τρόπο και σουλούπωνε αυτά που έφτιαχνα, γιατί αν με άφηνε... ακόμη θα έπλαθα! Υποθέτω πολλοί απο εσάς έχετε κάνει τη διαδικασία και νομίζω υπάρχουν 1-2 διαφορετικοί τρόποι να γίνουν. Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες απο τη διαδικασία, ήταν και αργά το βράδυ.... Θα σας εξηγήσω όμως τον τρόπο που το κάναμε, να μου πείτε κι εσείς την άποψή σας.


Πήραμε το μαλλί το κόψαμε σε ίσα κομμάτια, το δέσαμε περίπου στο κέντρο με μια κλωστίτσα για να κρατήσει στην αρχή και το ανοίξαμε ελαφρα με τα χέρια για να σχηματιστεί μια φουντίτσα.
Σε ένα μπολάκι με καυτό νερό βάλαμε σαπούνι και αρχίσαμε βουτώντας τα χέρια μας στο (καυτό) νερό, να βρέχουμε και να χαιδεύουμε απαλά απαλά τη φουντίτσα από τσόχα, πλάθωντάς την ελαφρά.
Πρέπει να κάνεις 2-3 μπαλίτσες για να βρείς ένα ρυθμό νομίζω, γιατί εγώ το έκανα πολύ αργά και μέχρι να σηματιστεί μπάλα... ξημερώσαμε! Μόλις αρχίζει να σχηματίζεται, όμως, χωρίς να κάνει ζάρες πουθενά ή "ραγάδες" αρχίζεις να βάζεις περισσότερη πίεση και να πλάθεις πιο έντονα, συνεχίζοντας βέβαια να βουτάς τα χέρια στο καυτό σαπουνόνερο. Όταν η μπαλίτσα γίνει πολύ πολύ σφιχτή, επιτέλους έρχεται η ώρα να το ξεπλύνεις καλά με κρύο νερό ξανα και ξανά μέχρι να φύγουν όλες οι σαπουνάδες.
Μας πηρε πολύ περισσότερη ώρα απ' όσο φανταζόμουν και μου φάνηκε πολλή η δουλειά για το αποτέλεσμα. Δηλαδή τόσες ώρες πλάθεις, καίγεσαι, τσουρουφλίζεσαι και καταλήγεις μόνο με 8 μπαλίτσες. Υποθέτω ότι αν το κάνεις συχνά, θα γίνεται και πιο εύκολα, αλλά προς το παρόν το άφησα στην άκρη το μαλλί. Θα μου πείτε έρχεται και καλοκαίρι, τι να το κάνεις... από το φθινόπωρο βλέπουμε...

Πήρα λοιπόν, τις 7 από τις 8 μπαλίτσες και τις πέρασα σε ένα ένα μαύρο μαλλί πλεξίματος για το κολιέ και ανάμεσα έδεσα κομματάκια από χρωματιστό μαλλί.

* Η Σέβη, που κάνει και το μοντέλο, φοράει ένα κασκόλ - εσάρπα που έφτιαξε πολύ ωραίο, πλεγμένο στα χέρια. Έλεγα θα σας το δείξω, αλλά δεν πρόλαβα. Κρατάω το project για το φθινόπωρο, με τα πρώτα κρύα!

16 σχόλια:

  1. Λατρεύω felt balls το κολιέ είναι πολύ όμορφο και απλό για όλες τις ώρες της ημέρας!!
    pleaseeeee μην ξεχάσεις το tutorial για την εσάρπα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου αρέσει ε?? Το tutorial δεν το ξεχναω, μην ανησυχεις, απλά επειδή είναι χειμωνιάτικο, το αναβάλλω!

      Διαγραφή
  2. πολυ ομορφο το κολιε αλλα εχει πολυ διαδικασια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσει πολύ το felt και ο κολιές σου έγινε υπέροχος.Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να πω την αλήθεια, προσωπικά η τσόχα με ανατριχιάζει λίγο σαν υλικό και απ'ότι έχω καταλάβει είναι και λίγο "μπελαλίδικη" διαδικασία. Πάντα όμως εντυπωσιάζομαι όταν βλέπω τι μπορεί να φτιάξει κανείς απλά με λίγο μαλλί, νερό και σαπούνι. Ωραίο το κολιεδάκι σου πάντως και θα αναμένουμε και σχετικές οδηγίες για το κασκόλ-εσάρπα, εν καιρώ. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ανατριχιάζει ε? Και στη μορφή που είναι σαν ύφασμα ή μονο το μαλλί? Αγγελική πάντως, είναι χρονοβόρα η διαδικασία. Δεν ξέρω βέβαια, αν εξοικιωθείς, φαντάζομαι θα είναι πιο απλά τα πράγματα...

      Διαγραφή
  5. Hello Dear!

    Great post! Love it

    http://couturetrend.blogspot.it/2013/04/red-luxurious.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ όμορφο βγήκε!! Και εγώ με τον ίδιο τρόπο τις φτιάχνω.Χρονοβόρα διαδικασία και πολλές φορές δεν μου πετυχαίνουν και όλες!!!
    Θέλει αρκετή υπομονή το φέλτ! Και εγώ ακόμα μαθαίνω..
    Καλό πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Αγγελική! Υπομονή θέλει και γερά... χέρια! Θα το ξαναδοκιμάσω όμως, που θα μου πάει... θα το πάρω το κολλάι! Καλή συνέχεια και Καλό Πάσχα

      Διαγραφή
  7. Πολύ ωραίο... μια χαρα καλοκαιρινό θα γίνει εαν επιλέξεις φωτεινα χρώματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμ λες? Στην ιδέα όμως και μόνο ότι είναι μαλλί... με ζεσταίνει!!!!

      Διαγραφή
  8. Wow I love the long necklace!!!
    Have a good week! and my g+ for you!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή