Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Statement necklace...?

Δεν είμαι fashion guru... αλλά βλέπω ότι κυκλοφορούν τελευταία, εκτός των άλλων, τα λεγόμενα statement necklaces. Χωρίς να το έχω ψάξει, έχω καταλάβει από τα λίγα που διάβασα, ότι αν έχεις ένα αδιάφορο ρούχο ή πολύ απλό βρε παιδί μου, χωρίς να κάνει μπαμ αλλά εσύ κάποια στιγμή το θέλεις (το μπαμ!), κάνεις ένα κολιέ υπερπαραγωγή και δηλώνεις την παρουσία σου! Αν δεν έχω καταλάβει καλά κάτι, διορθώστε με, να ξέρω κι εγώ τι μου γίνεται! Έτσι σκέφτηκα κι εγώ, λοιπόν, όταν πήρα μια πρόσκληση από μια φίλη μου για τον γάμο της! Και όλοι ως τώρα παντρέυτηκαν καλοκαίρι, που σκάει ο τζίτζικας και με ένα αέρινο φουστανάκι γινόταν η δουλειά. Τώρα όμως?

Ευτυχώς πρόλαβα τις εκπτώσεις και βρήκα ένα το μικρό μαύρο φόρεμα που δεν είχα ποτέ (χειμωνιάτικο δηλαδή, γιατί το καλοκαιρινό το έχω λιώσει!). Αγγαρεύω και τη μαμά, να μου φτιάξει ένα "φουρό" λίγο πιο μακρύ από το φουστανι με λιλά τούλι να φαίνεται από κάτω. Το μόνο που έλειπε ήταν το κολιέ σε αντίστοιχες αποχρώσεις με το τούλι...
Έχουμε και λέμε... Έψαξα όλη την "προίκα" μου από υφάσματα και βρήκα μερικά ενδιαφέροντα πράγματα. Μια παλιά μακό μπλούζα, ένα κομμάτι τούλι (υπόλοιπο από το φουρό), ένα σατέν ύφασμα σε αποχρώσεις του λιλά μαζί με γκρι, μαύρο και άλλα χρώματα... ένα μωβ κομμάτι βαμβακερού υφάσματος, μια γκρι φόδρα, ένα κομμάτι μαύρο πολυεστερικό ύφασμα από ένα παλιό παντελόνι, μαύρη τσόχα, κουμπιά, 2-3 μαύρες πούλιες.....

Ξεκίνησα με το πατρόν, στρογγυλό, στο μέγεθος που θέλω περίπου το υφασμάτινο λουλούδι μου. Έκοψα ένα σωρό από αυτά! Και από το μακό και από το τούλι... κάθε κομμάτι μακό το έκανα "σάντουιτς" με ένα ίδιο τούλι πάνω και κάτω.


Τώρα αυτά, τα διπλώνω στη μέση και ξανά στη μέση ή στα 3 και τα πιάνω με μια πονταρισιά. Ετοίμασα αρκετά για δυο διαφορετικά λουλούδια. Κρατάω ένα μωβ μακό κυκλάκι για βάση και ράβω τα διπλωμένα "φυλλαράκια" στο κέντρο του, σαν μπουκέτο. Στο δεύτερο λουλούδι, έβαλα λιγότερα και πιο απλωμένα με ένα κουμπί μωβ στο κέντρο, θα τα δείτε παρακάτω.



Κόβω από το εμπριμέ σατέν 3-4 κυκλάκια σε διαφορετικά μεγέθη όμως. Μετά ανάβω ένα κεράκι (για ατμόσφαιρα) και τα καίω περιμετρικά. Προσοχή! Δεν καίγονται όλα τα υφάσματα, πρέπει να έχουν αρκετό νάυλον, αλλιώς παίρνει φωτιά!! Με το κάψιμο, αποφεύγεται το ξέφτισμα και παίρνει μια ελαφριά κλίση το ύφασμα, δεν ξέρω αν φαίνεται καθόλου στη φωτογραφία, το καμμένο είναι το κομματάκι δεξιά.
Την ίδια δουλειά έκανα και με τον μαύρο πολυεστέρα. Έκοψα και το μωβ ύφασμα (χωρίς πατρόν, με το μάτι) σε 2-3 κυκλάκια. Αυτό δεν καίγεται, γιατί είναι βαμβακερό και τα έβαλα εναλλάξ με τα μαύρα, όχι ομόκεντρα όμως (για τσαχπινιά...) και στη μέση ένα διάφανο κουμπάκι.



Και ήρθε η σειρά της φόδρας. Επίσης η συγκεκριμένη δεν καίγεται, οπότε το εκμεταλλαλεύτηκα αλλιώς. Έκοψα μια λωρίδα και τη δίπλωσα στη μέση. Με κλωστή πέρασα σαν τρύπωμα κατά μήκος της φόδρας και κοντά στο δίπλωμα, ωστε να μείνουν τα ξέφτια από την επάνω πλευρά.

Το σούρωσα, και μετά το τύλιξα για να σχηματιστεί  ένα λουλουδάκι, ράβοντάς το στο κέντρο του για να στερεωθεί. Έτοιμο κι αυτό.

Το τελικό στάδιο είναι η συναρμολόγηση. Πήρα ένα κομμάτι μαύρης τσόχας, έβαλα τα λουλούδια μου όπου μου ταίριαξαν στο μάτι καλύτερα και έκοψα την τσόχα γύρω από τη σύνθεση με λίγο περιθώριο περιμετρικά για να φαίνεται και το μαύρο. Έραψα τα λουλούδια στην τσόχα και συμπλήρωσα κι με ένα ασημί- μαύρο κουμπάκι και 1-2 μαύρες πούλιες ενδιάμεσα. Έκανα 2 τρύπες στην τσόχα στα σημεία που θα περνάει η σατέν κορδέλα, μπήκαν και οι ακροδέκτες με το κούμπωμα και έτοιμο! Ουφ, κουράστηκα...

 Αυτό είναι το αποτέλεσμα πάνω στο μαύρο φουστάνι..


*Έχω παραλείψει να βγάλω μερικές φωτογραφίες από τη διαδικασία, αλλά ξεχνιόμουν εν τω μεταξύ! 

Και μ' αυτό, παίρνω μέρος και στο διαγωνισμό του inmycloset για τον "υφασμάτινο" Μάρτιο!


Τέλος, παραλμβάνω με χαρά το βραβείο που μου χάρισαν οι "Χειροποίητες Δημουργίες" και με τη σειρά μου το περνάω σε 5 blogs που έχουν λιγότερους από 200 αναγνώστες
Δυσκολεύτηκα λιγάκι, αλλά τα βρήκα

sudio34E
Stella Creations
Το πλεχτό μπισκότο
Το εργαστήρι της Άσπας
Katerinas sewing stories



Μεγάλη ανάρτηση, συγγνώμη αν σας κούρασα!

31 σχόλια:

  1. σ'ευχαριστω παρα πολυ για το βραβειο!!!το εχω ηδη κοτσαρει στο μπλογκ!οσο για το κολιε.....το ζηλεψα!!!τρελαθηκα, θα προσπαθησω να φτιαξω κι εγω!!!φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία! Να φτιάξεις κι εσύ και να μας το δείξεις! Φιλιά και καλό σ/κ!

      Διαγραφή
  2. Ουάου! Ουάου. Ουάου. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Ουάου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κουκλα!

    μ αρεσει που εχεις μια λυση για το καθε τι.. σα ταχυδακτυλουργος ενα πραγμα..

    ωωω εχω βραβειοοοο

    ευχαριστω πολυ, πολυ :)
    (ευκαιρια να κανω ποστ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, ταχυδακτυλουργος ε? Ότι μπορώ κάνω! Λίγο που μου αρέσουν οι χειροτεχνίες, λίγο που δεν ξοδεύω εύκολα χρήματα..... προκύπτουν διάφορα!
      Άντε να μας δείξεις καινούρια πράγματα γιατί σε χάσαμε τελευταία!

      Διαγραφή
  4. τι ωραιο που το εκανες!!ειχε πολυ δουλεια!!μπραβο!!συγχαρητηρια για το βραβειο!!δεν σε προλαβα δυστυχως!!δεν πειραζει!φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Δεν πειράζει για το βραβείο, έτσι κι αλλιώς καταλήξαμε και οι δυο να το παραλαβουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο!

      Διαγραφή
  5. καλα μιλαμε σούπερ!!! θέλω κι εγώ... θα το προσπαθήσω Ελεάννα!!! μου αρέσουν πολύ τα χρώματα και τα λουλούδια που δεν είναι comme il faut... είναι λίγο πιο ελέυθερα βρε παιδί μου...Μπράβο!!!πραγματικά..!!! να μην ξεχάσω να πω επισης ένα μεγάααααλο ευχαριστώ πολύυ πολύ πολύ για το βραβείο!!! είναι τιμή μου!!!φιλάκια πολλά κορίτσι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Κατερίνα! Να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε, είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις, το θέμα είναι "ελεύθερο" εξ' άλλου! Περιμένουμε να το δούμε! φιλια πολλά!

      Διαγραφή
  6. Πω πω χαρά στο κουράγιο σου! Πολύ λεπτοδουλειά!
    Το αποτέλεσμα όμως σε αποζημίωσε, είναι τέλειο :)
    Μεγειά σου!

    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ πολύ Λύριελ! Μου πήρε και αρκετό χρόνο, μια ολόκληρη μέρα, με ένα μικρό διάλειμμα για φαγητό!

      Διαγραφή
  7. Ωωωω υπερπαραγωγή! Στο μαύρο φόρεμα δείχνει τέλειο! Μπράβο Ελεάννα μου! ♡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριτώ πολύ! Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βγάλω φωτογραφία ολόκληρη την ...αμφίεση μαζί με του τούλι και τα παπούτσια

      Διαγραφή
  8. Τέλειο είναι και πραγματικά αναδεικνύει το απλό μαύρο φόρεμα! Μπράβο σου! Σίγουρα το statement σου το έκανες! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα ευχαριστώ πολύ Αγγελική μου! Ναι, "φώναζε" το κολιέ :P

      Διαγραφή
  9. Υπέροχο και πολύ κομψό!Πολύ δουλειά θέλουν τελικά αυτά τα statement necklace αλλά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει!Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Θέλει πολύ δουλειά και μου πήρε και αρκετό χρόνο φυσικά. Δεν είχα δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο ως τώρα, εννοώ σε τέτοια έκταση. Οι καρφίτσες που έφτιαχνα ως τώρα ή τα κολιέ, ήταν πιο.. μινιμαλ!

      Διαγραφή
  10. Ειναι πάρα πολύ ωραιο!
    Να κατσεις και να φτιαξεις και αλλα
    και να τα κανεις δωρο στις φιλες σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ πολύ! Ωραία, ευχαριστώ για την ιδέα, θα αρχίσω να ετοιμάζω σιγά σιγά τα κομμάτια τότε, για να προλάβω!

      Διαγραφή
  11. σε ευχαριστώ έλενα ΠΑΡΑ πολυ για την τιμή που μου έκανες με το βραβείο !!το κολιέ είναι απίστευτο!!Καλή επιτυχία και σε σένα ελπίζω να σκίσεις!!
    Και πάλι σε ευχαριστω καλό μήνα κορίτσι!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Έλλη, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Καλό μήνα κι απο μένα!

      Διαγραφή
  12. Beautiful work! I like your blog! would you like to follow each other?
    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πραγματικά υπερπαραγωγή το κολιέ!! Το ταίριαξες ωραία με το μαύρο φόρεμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Αφού βρήκα το ..little black dress, τα άλλα ήταν εύκολα!

      Διαγραφή