Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

With a ball of clay

Αυτή τη φορά έχουμε δώρο για το σπίτι. Όχι οποιοδήποτε σπίτι, το σπίτι της φίλης μου της Ράνιας - η μαμά της ανάρτησης spaceship.

Έχουμε και λέμε...
Αγόρασα λευκό πηλό που στεγνώνει μόνος του, πήρα κοντά μου και ότι "εργαλεία" μπορεί να μου χρειαστούν, ένα κυπελάκι με λίγο νερό, ένα μπαλονι μικρό λίγο φουσκωμένο και διάφορα άλλα που προέκυψαν στην πορεία.


Πήρα ένα κομμάτι πηλό, λίγο λιγότερο από το μισό της συσκευασίας και άρχισα να τον πλάθω, βρέχοντας ελάχιστα τα χέρια μου πού και πού, όταν στέγνωνε πολύ και κολλούσε. Όταν μαλάκωσε αρκετά και πλάθονταν εύκολα, πήρα το φουσκωμένο μπαλονάκι (μικρότερο από τη γροθιά της παλάμης μου) και άπλωσα απ' έξω τον πηλό και συνέχισα να πλάθω μέχρι να γίνει μια ομοιόρφη μπάλα που στο εσωτερικό της είχε το μπαλόνι. Το μπαλόνι το έβαλα πρώτον, για να μη γίνει πολύ βαριά η μπάλα και δεύτερον, για να κρατήσει το σχήμα όσο πιο καλά γινόταν, γιατί σε ένα άλλο πείραμα, ο πηλός "έκατσε" από το βάρος του και χάλασε το σχήμα. Έκανα μια μικρή τρύπα στο επάνω μέρος και το άφησα να στεγνώσει για μερικές μέρες...


Η τρύπα στο κέντρο, θα χρησίμευε για να βάλω το διακοσμητικό λουλούδι από ορείχαλκο. Μετά από πολύ παίδεμα κατέληξα στο ότι έπρεπε να την κάνω πιο μεγάλη, ώστε το συμπλήρωμα του πηλού που προσπαθούσα να βάλω γύρω από τη βάση, να κάθεται καλύτερα, αλλά δε ξέρω αν θα συγκρατούσε το διακοσμητικό. Η άλλη λύση (η οποία ήρθε πολύ αργά) ήταν να φτιάξω το διακοσμητικό λουλούδι με βάση και να το πλάσω μαζί με τον πηλό, οπότε να στέκεται στα σίγουρα.
Τελικά μετά κόπων και βασάνων το στήριξα και πρόσθεσα 2-3 συρματάκια στο ίδιο χρώμα. Όταν στέγνωσε κι αυτό, πήρα τα ακρυλικά μου, ετοίμασα διάφορες αποχρώσεις του γκρι και μαύρο και με ένα σφουγγάρι ξεκίνησα να περνάω χρώματα στη μπαλίτσα μου.


 Όταν στέγνωσαν, πέρασα σε κάποια σημεία λίγη χρυσή πατίνα για πιο... glamorous αποτέλεσμα. Έβαλα μερικές χάντρες στα συρματάκια, έδεσα στη βάση του χρυσή κλωστή και μαύρη κορδέλα από οργάντζα και έτοιμο! Έφυγε για τα ελληνικά νησιά....



10 σχόλια:

  1. πολυ ομορφο το διακοσμητικο!!θα ηταν ωραιο και σαν βαση για φωτογραφια,δεν ξερω αν εχεις δει κατι αντιστοιχο.φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ομορφο και περιτεχνο!!!εχω ενα πακετο πηλου χρονια τωρα σ'ενα συρταρι-μαλλον τωρα πια δεν θα πλαθεται!νωρις το θυμηθηκα, ε;καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμ...ναι ίσως να έχει ξεραθεί αν ήταν ανοιχτό. Ξεθαψέ το να το δοκιμάσεις, δε χάνεις τίποτα!

      Διαγραφή
  3. Βλέποντας τα υλικα ουτε που καταλαβα τι θα εκανες, ομως το αποτελεσμα σε δικαιωσαι. Ειναι πανεμορφο! Μπραβο σου!
    φιλάκια,
    Αναστασία
    http://natbeesfashion.blogspot.gr/
    Θα χαιρόμουν πολύ αν με πρότεινες εδώ http://www.company.co.uk/company-blog-awards-2013-with-new-look στην κατηγορία Best Personal Style Blog. Ευχαριστω εκ των προτερων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κι ευχαριστώ πολύ! Είδα το μπλόγκ σου με το πολύ ωραίο στυλ και τις φωτογραφίες σου, πάω τώρα και στο άλλο λινκ να δω τι γίνεται... Καλή επιτυχία

      Διαγραφή
  4. Σούπερ! Να ρωτήσω κάτι, αφού το έκανες με καλούπι το μπαλονάκι, πως είναι ίσια η βάση του και στέκεται? Και όταν έκανες την τρυπίτσα δεν έσκασε και το μπαλονάκι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα σαν καλούπι το μπαλονάκι, αλλά ο πηλός είχε ένα σχετικό πάχος, πάνω από 5 χιλ ίσως και 1 εκ. οπότε ακουμπώντας το στο τραπέζι, πήρε ένα ελαφρύ σχήμα επίπεδο για πάτο. Τώρα, όσο για το μπαλόνι, ναι έσκασε ! απλά ήταν πολύ μικρή η τρυπίτσα για να μπορέσω να το βγάλω από μέσα :P

      Διαγραφή
  5. Πιάνουν πολύ τα χέρια σου.
    Μπράβο,πανέμορφο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή