Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Πλέξε πλέξε...

Με πιάνουν ώρες ώρες κάτι εμμονές και πρέπει να το κάνω ΤΩΡΑ. Και μετα; Μετά τα παρατάω. Για το πλέξιμο μιλάμε σήμερα... Θέλω να πλέξω, έτσι ξαφνικά, χωρίς να ξέρω τι και πως, χωρίς πατρόν, χωρίς μυαλό! Από κασκόλ είμαι φούλ και επειδή με το πλέξιμο, ξέρω μόνο τα βασικά, δεν μπορώ να κάνω περίπλοκα και χρονοβόρα πράγματα. Τι να πλέξω, τι να πλέξω, τριγυρνάω στο σπίτι μέχρι να βρώ καμια ιδέα και βρήκα. Τα έχω δεί σε διάφορα sites/blogs κλπ, πλεκτές θήκες για μαξιλαράκια.

Πρίν πολλούς μήνες είχα βρεί αυτά τα μαξιλαράκια σε προσφορά στο ΙΚΕΑ. Πήρα 2 για τον καναπέ.



Μετά, προέκυψε αυτό το γκρί ύφασμα και η μαμά μου έραψε τα βρακιά τους.


και μετά μου ήρθε η ιδέα για το πλέξιμο. Πήρα τις μεγάλες βελόνες μου, το μαλλί που μου είχε περισσέψει (ιδέα δεν έχω από που) και ξεκίνησα, πέρασα πόντους... και ήθελα να κάνω και σχέδιο, τρομάρα μου. Δε φτάνει που δεν ξέρω τα βασικά, ήθελα και τσαχπινιές!

Κατ' αρχάς, μέτρησα τους πόντους που ήθελα για το μήκος του μαξιλαριού, αλλά χρησιμοποιήσα τις μεγάλες βελόνες για να γίνει πιο αραιοπλεγμένο, οπότε προέκυψε ένα πλεκτό τεραστίων διαστάσεων σε σχέση μ' αυτο που έπρεπε! Έβγαλα κι ένα σχέδιο (ο Θεός να το κάνει), που όποτε θυμόμουν το ακολουθούσα, όποτε το ξεχνούσα... το ξήλωνα και το ξανάπλεκα... Φαντάζεστε οι τρύπες από τις χαμένες θηλιές.... Και το υπέροχο σχέδιό μου, είχε και πλεξούδες (γιατι ήθελα να το δοκιμάσω κι αυτό) που τη μια την έκανα π.χ στις 8 σειρές, αλλά την επόμενη την ξεχνούσα (και δεν ξαναξηλωσα, συγγνώμη) και την έκανα στις 15 σειρές... Άστα να πανε δηλαδή...


Οπότε έγινε αυτό το περίεργο μαξιλαράκι, με το σχέδιο τελικά να μπαίνει οριζόντια και όχι κάθετα όπως το υπολόγιζα και είναι και πολύ μεγάλο για το μαξιλαράκι και το βλέπω την άνοιξη να πηγαίνει για ξήλωμα....



37 σχόλια:

  1. Έλα καλέ σιγά μην το ξηλώσεις κιόλας! Από εδώ που το βλέπω, μια χαρά μου φαίνεται. Έτσι είναι αυτά τα χειροποίητα...διαφορετικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα! Αν το δείς από κοντά...μπορεί και ν αλλάξεις γνώμη! Ναι, ναι...χειροποίητο και τρυπητό!

      Διαγραφή
  2. Για μένα που είμαι άσχετη από πλέξιμο μου αρέσει πολύ!! Ζηλεύω..Θέλω πολύ να μάθω και εγώ!!

    Καλή χρονιά κοριτσάκι με υγεία, χαρά και δημιουργικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά και σε σένα εύχομαι, πάνω απ όλα με υγεία! Η τεχνική δεν είναι δύσκολη, απλά πρέπει να πάρεις το κολάι και να πλέκεις τακτικά, στην αρχή τουλαχιστον ;)

      Διαγραφή
  3. Μία λύση είναι να το μικρύνεις να το μικρύνεις "ράβοντάς" το λίγο πιο μικρό η 'αλλη να πάρεις μεγαλύτερο μαξιλάρι ή εφαρμόζεις το "χαχόλικο" στυλ και το αφήνεις όπως είναι. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένα! Δίκιο έχεις! Ήδη το έχω "ράψει" πιο μικρό, αλλά δεν του φτάνει! Ίσως τελικά το μετακομίσω σε άλλο μαξιλάρι ;)

      Διαγραφή
  4. ειναι μια χαρα τ μαξιλαρακι σου κ πολυ καλο για πρωτη προσπαθεια η πλεξουδα σου!!!!!αυτα κανω κ εγω κ παντα στο τελος κατι δεν εχει γινει σωστα κ με πιανουν τ νευρα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι ευγενέστατη! Ναι, ξεκινάς με προσδοκίες και στο τέλος... δε βγαίνει όπως το περίμενες!!

      Διαγραφή
  5. χρυσοχερα!!! πανεμορφο το μαξιλαρακι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, ναι, φοβερή χρυσοχέρα! Τώρα, πλέξιμο ξανά.... σε καμια πενταετία!

      Διαγραφή
  6. πωπω ειναι τέλειο το πλεκτό!!! τέλειο!!! μπράβο :) τώρα δε ξέρω λεπτομέρειες, μιας και είμαι ασχετη, αλλα ειναι πανέμορφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά κορίτσι! Κι εγώ άσχετη είμαι!! Μη κοιτάς από τη φωτογραφία, ολα καλα φαίνονται (σχεδόν....)

      Διαγραφή
  7. τι ωραια που ειναι ομως να φτιαχνεις μονος σου πραγματα, και ποσο σε χαλαρωνει το πλεξιμο, ειδικα αυτο.. ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλλα, ξέρεις απο τα δικά σου τα χεράκια τι ωραία που είναι να φτιάχνεις μόνος σου διάφορα πράγματα! Μόνο που δεν μπορώ να χαλαρώσω με το πλέξιμο, μαλλον γιατι δεν έχω πείρα και χάνω συνέχεια πόντους και μπερδεύομαι και αποσυντονίζομαι ! Που θα μου πάει όμως....

      Διαγραφή
  8. Και μένα μου αρέσει το μαξιλαράκι!! Εγώ τώρα ξεκίνησα με το πλέξιμο και η πλεξούδα σου μου κάνει πολύ προχωρημένο επίπεδο!! :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα τη δείς την πλεξούδα από κοντά... θ αλλάξεις γνώμη! Καλή αρχή με το πλέξιμο, είμαι σίγουρη πως θα τα πας πολύ καλά, δεν αμφιβάλλω ;) Με ότι καταπιάνεσαι το τελειοποιείς!

      Διαγραφή
  9. Μια χαρά είναι , τα κορίτσια σου έδωσαν και λύσεις για να μην το ξηλώσεις οπότε διαλέγεις και παίρνεις! Δε σε πιάνουν πάντως μόνο εσένα εμμονές. Έπρεπε να δεις την αδερφή μου στις γιορτές ... έπλεκε και ξέπλεκε όλη την ώρα γιατί ήθελε να πλέξει αλλά δεν είχαμε άλλο μαλλί και δεν ξέραμε και από πού να πάρουμε! Έτσι έπλεκε και ξέπλεκε συνέχεια το ίδιο!
    Καλή Χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δέσποινα, σ ευχαριστώ, μ έκανες και γέλασα!!!! Τη φαντάζομαι την καημένη με όρεξη, άλλα ελλείψει υλικών να πλέκει και να ξαναπλέκει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλώς σε βρήκα και καλή Χρονιά!
    Υπέροχο το blog σου!
    όσο για το μαξιλαράκι,στην φωτογραφία φαίνεται μια χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά Γιωργία, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Παρακολουθώ το blog σου εδώ και καιρό, κάνεις φοβερή δουλεια!!!

      Διαγραφή
  12. Χαρά στο κουράγιο σου!
    Εγώ δε νομίζω πως έχω την υπομονή να πλέξω!
    Πολύ όμορφα:)
    Φιλιά!!*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ κορίτσι! Να σου πω, ζορίστηκα γιατί ...δεν το κατέχω το σπορ! Γι αυτό περνάνε χρόνια μέχρι να πλέξω το επόμενο, για να ξεχάσω ότι περισσότερο εκνευρίστηκα, παρά το χάρηκα!

      Διαγραφή
  13. Hi! Thanks for stopping by, I will visit your blog too and follow ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ty for ur comment on our blog

    Followed u back our gfc name is good taste of life...

    Hugs, http://laviestsuperbe.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπράβο ρε Έλενα!!Υπομονή που την έχεις!!
    Και παρα πολύ όμορφο αποτέλεσμα!!
    μπραβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Όσο για την υπομονή μου...εξαντλήθηκε!!! Και να σου πω ότι πήρα βελόνες νουμερο 12, για να τελειώνει πιο γρήγορα το πλεκτό :P

      Διαγραφή
  16. telika to pleksimo isos k na odigei se mpleksimo?!?!?!?!opos k na xei nomizo pos eisai arketa austiri me ton eauto sou...mia xara ta kataferes oxi teleia alla ego oute toso den nomizo na ta kataferna...bravo pou dokimazeis...k mena mou aresei na peiramatizomai sunexeia...!!!!!!!!!k pali bravo!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα! Πραγματικά μπλέξιμο! Βαριέμαι σχετικά εύκολα και θέλω να δοκιμάζω καινούρια πράγματα για αλλαγή, οπότε, πειραματίζομαι! Ειναι ωραία να δοκιμάζεις καινούρια πράγματα ε?

      Διαγραφή
  17. Μια χαρά έγινε το μαξιλάρι !
    Βέβαια για την άνοιξη και το καλοκαίρι θα
    είναι αρκετά ζεστό, οπότε, τότε το ξηλώνεις
    και κάνεις κάτι καλοκαιρινό για αλλαγή ;)
    Καλό βράδυ Ελεάννα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, κορίτσι, δίκιο έχεις! Μέχρι την άνοιξη θα μείνει ως έχει, μετά.... ανακύκλωση ή θα ετοιμάσω καινούριο σχέδιο για του χρόνου το χειμώνα!

      Διαγραφή
  18. βρακιά τα λένε;δεν είχα ιδέα!!χιιχιχ!!!!!πάρα πολύ όμορφα όλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Βρακιά.... λέμε τώρα! Άσε που το πλεκτό έτσι όπως έγινε...μάλλον ... σώβρακο το λές! :P

      Διαγραφή
  19. Καλώς σε βρήκα Έλενα στο μπλογκοσπιτάκι σου είναι υπέροχο!!!Πολύ μου αρέσει η θήκη για τα μαξιλάρια είναι πολλή πρωτότυπη ιδέα μπράβο!!!Σε περιμένω και στο δικό μου σπιτάκι!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, να σαι καλά! Πάω να ρίξω μια ματιά και στο δικό σου ;)

      Διαγραφή
  20. Γιατί μωρέ να πάει για ξήλωμα; Μια χαρά είναι νομίζω. Εμένα μου αρέσει άμα θέλεις να ξέρεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, καλά, όταν θα το δείς από κοντά, μη σου πω ότι θα το ξηλώσεις από μονη σου! :P

      Διαγραφή