Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Στεφάνι

Ξεκινήσαμε να κάνουμε (στο μάθημα) ένα στεφάνι διακοσμητικό. Το δείγμα έλεγε υλικό: χαλκος, φύλλα: αμπελιού. Τίποτα από τα 2 δεν μου άρεσε, οπότε είχα πάλι τη φαεινή ιδέα να πάρω μέταλλο σε ασημί χρώμα για να κάνω στεφάνι από υποτιθέμενα φύλλα ελιάς. Τι το θέλα? Αφού έτσι κι αλλιώς, δεν θα το κρεμούσα στο σπίτι μου!
Πήρα, λοιπόν, φύλλο αλουμινίου (μεγάλη επιτυχία) και ξεκίνησα να κόβω τα φύλλα.... Το στεφάνι ομως με τα φύλλα από αμπέλι, ήθελε 4-5 φύλλα για να γίνει οπώς ήταν το δείγμα. Το στεφάνι ελιάς όμως ήθελε ΠΟΛΛΑ φύλλα. Οπότε τσουκου - τσούκου, κόβε και ξανακόβε....μέρες... σταμάτησα. Είπα να βάψω και μερικά στο χρώμα της ελιάς, αυτό το πράσινο - ασημί.... οκ. Ήρθε η ώρα να τα κολλήσω σε σύρμα. Το αλουμίνιο όμως δεν κολλάει με το καλάι όπως των υπολοίπων τα μέταλλα!!
Αντε ξεκίνα να κάνεις τρύπα σε όλα. Με τη μία τρύπα όμως δεν στέκεται το φύλλο με το σύρμα, οπότε κάνε και δεύτερες τρύπες... Τα τελευταία όμως και τα πιο μικρά τα κόλλησα με ατλακόλ.
Ευτυχώς είχα και βοήθεια από τη μαμά, γιατι δεν υπήρχε περίπτωση να τελειωσει ποτέ. Πολύ παίδεμα όμως, και κατατρυπηθηκα, γρατζουνιές, βαρεμάρα...αστα.

Όποιος το θέλει, του το πουλάω. 80 ευρώ και λίγα λέω!!!










13 σχόλια:

  1. Έλα ρε συ! Είναι πανέμορφο!! Είσαι λίγο γκρινιάρα μου φαίνεται.. Άμα δεν παιδευτείς δεν έχει αξία η χειροτεχνία! Χε χε! Και γιατί παρακαλώ δεν θα το βάλεις στο σπίτι σου;; Μην ακούω χαζομάρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, ναι, γκρίνια! Μάλλον γιατι από την αρχή δε μου άρεσε η ιδέα και το πήρα στραβά! Πάντως, δεν το κρεμάω, όπως και να χει! Να βγάλω επάνω απο τζάκι την ωραία διακόσμηση για να βάλω ένα στεφάνι; Όοοοοοχι!

      Διαγραφή
  2. Πωπωπω ταλαιπώρια! Μαμάααα σου έφτιαξα κάτιιιιι! χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βιβή, να σου πω την αλήθεια, για τη μαμά προοριζόταν, η οποία με εμψύχωνε και βοηθούσε. Όταν τελείωσα και της λέω στο χαρίζω, μπά δεν το θέλω μου λέει!!! Πολύ κλασσικό για τα γούστα μου!

      Διαγραφή
  3. είναι απίθανοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!πωπω!!είσαι χρυσοχέρα!!και ασημοχέρα!!καθώς ασημί το χρώμα του!!!!!χαχαχα!!!!!!!!πάρα πολλά γατοφιλάκια!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ ευχαριστώ Μάγια! Ασημοχέρα ε? χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και χρυσοχέρα και ασημοχέρα!!!χααχαχα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω για την κούραση και τον παιδεμό αλλά ... άξιζε τον κόπο!!!!!!! Συγχαρητήρια! Υπέροχο! Τελικά όσα αξίζουν θέλουν κόπο, είναι αλήθεια, έ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρά την κουραση σου το αποτελεσμα βγηκε πολυ ομορφο! Χαιρομαι που εισαι τοσο δημιουργικη και σου παει πολυ... να το ξερεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολυ πολυ ομορφο!!! Συγχαρητηρια!! Το φυλλο αλουμινιου απο που το πηρες και ποσο παχυ ειναι? Και παλι ΜΠΡΑΒΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Αν θυμάμαι καλά πρέπει να είναι 0,3 το πάχος. Το είχα πάρει, αν θυμάμαι καλά, από το Art-time (Θεσσαλονίκη, Γεωργίου Σταύρου 3 + 5)

      Διαγραφή
  9. τα φυλλα τα βαζετε ενα ενα στον κυκλο; ή στο καθε συρμα τοποθετειτε παραπανω απο ενα φυλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα - ένα, έχω τα φύλλα. Ένα φύλλο σε κάθε σύρμα, γιατί ήταν δύσκολο έτσι όπως το έκανα να "κάτσουν" τα φύλλα στο σύρμα.

      Διαγραφή