Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Υγρό γυαλί. Επιτέλους...

Από την αρχή των μαθημάτων (κόσμημα) περίμενα πως και πως να κάνουμε υγρό γυαλί. Και το αφήσαμε τελευταίο και καλύτερο!
Ημουν η πιο ενθουσιώδης μαθήτρια για το συγκεκριμένο θέμα, είχα έτοιμα όλα τα υλικά, οπότε το πρώτο πείραμα στην τάξη έγινε σε μενα.

Έκοψα στο σχήμα που ήθελα το φύλλο μετάλλου (αλπακάς 0,3) και ίδιο μέγεθος το θέμα μου: Η Αλίκη (στη χώρα των θαυμάτων).
Χρησιμοποίησα κόλλα decoupage (ελπίζω να το γράφω σωστα, βαριέμαι να ψάχνω στο google!) για να κολλήσω το θέμα στο μέταλλο και άλλη μια στρώση απο πάνω για να αδιαβροχοποιηθεί, προσεκτικά ομως για να μη μείνει πολύ υγρασία και σουφρώσει το χαρτί με το θέμα.
Το άφησα να στεγνωσει λίγο.

Εν τω μεταξύ ξεκίνησα το μίγμα για το υγρό γυαλί, το οποίο θέλει μεγάλη ΑΚΡΙΒΕΙΑ στις δόσεις. Εκεί ήταν το "μοιραίο" λάθος τελικά. Είχε στη συσκευασία δοσομετρητές, αλλά δεν μπορούσες να υπολογίσεις με μεγάλη ακρίβεια. Ένωσα τα 2 συστατικά σύμφωνα με τις οδηγίες και ανακάτευα περίπου για 15 λεπτά.
Το ρίξαμε πάνω στο θέμα και το απλώσαμε με μια σπάτουλα προσεκτικά. Είχε μικρές φυσαλίδες όμως, οπότε χρειαστήκαμε ένα καλαμάκι. Κανονικό καλαμάκι. Του καφέ. Δεν είχα όμως μαζί μου καθαρό, οπότε χρησιμοποίησα του καφε...μαζί με λίγο καφε! Φύσα-φύσα, όμως, ανα διαστήματα έφτανε μια σταγόνα στο χείλος και προσπαθούσα να την προλάβω να μην στάξει επάνω στο θέμα και έπινε και η Αλίκη φραπέ.
Χρειάζεται περίπου 2 μέρες για να στεγνώσει πολύ καλά, λέει.
Το δικό μου θα χρειαστεί 2 μέρες και 2 αιωνιότητες.
Όπως σας είπα οι αναλογίες, έστω και ελάχιστα αν δεν είναι σωστές, κάτι δε θα γίνει σωστά. Το δικό μου θεωρητικά στέγνωσε, αλλά αν πιέσεις το δάχτυλό σου επάνω, αφήνει ωραίοτατο δαχτυλικό αποτύπωμα (τουλάχιστον έτσι δε θα το χάσεις).

Η επόμενη προσπάθεια, προσεχώς3 σχόλια:

 1. χαχαχα, έτσι βρε θα είναι και μοναδικό! Με το δικό σου δακτυλικό αποτύπωμα! Καμιά άλλη δε θα μπορεί να το κάνει, αυτό είναι σίγουρο! Χιχι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αα πάρα πολύ ωραία!! Μου αρέσουν τα κοσμήματα με υγρό γυαλί και ήθελα κάποια στιγμή να το δοκιμάσω.. αλλά με προβλημάτισες με την ακρίβεια της δοσολογίας.. Ίσως βέβαια να ήταν της πρώτης φοράς και μετά να το υπολογίζεις πιο εύκολα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πάντα με συναρπάζουν τα κοσμήματα από υγρό γυαλί... Το δικό σου δεν φαίνεται ότι είναι η πρώτη σου προσπάθεια... πολύ καλοδουλεμένο!
  Υγ Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή