Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

New year's gifts


Πέρασαν αρκετές μέρες απο την προηγούμενη ανάρτηση, ήρθαν οι γιορτές, έφυγαν...κι εγώ έκανα ένα διάλειμμα από όλα, εκτός από τις χειροτεχνίες βεβαίως. Έφτιαξα διάφορα πράγματα αυτό το διάστημα και ξεκινάω με τα δώρα.

Τις μέρες των γιορτών τα δώρα έχουν την τιμητική τους και εγώ είχα παραγγελία να ετοιμάσω 2-3 δωράκια για το καλό της νέας χρονιάς.
Είχα σκεφτεί να φτιάξω κάτι με πηλό, αλλά αντί για γούρια σε γιορτινό στυλ, προτίμησα να φτιάξω, όπως και πέρσι, κάτι πιο ελεύθερο που να μπορεί κάποιος να το έχει στο σπίτι του όλο το χρόνο ή/και για πολλά χρόνια.
Το πρώτο, βγήκε εύκολα γιατί είχα το θέμα: της αρέσουν τα καραβάκια για Χριστουγεννιάτικο στόλισμα, αντί δέντρου. Έφτιαξα ένα πατρόν για καραβάκι, έκοψα τον πηλό σύμφωνα με το πατρόν και στο επάνω μέρος προσάρμοσα ένα συρμάτινο κρεμασταράκι από σύρμα. Από το ίδιο σημείο στερέωσα κι ένα πιο λεπτό σύρμα και αφού πέρασα μερικές χάντρες, το στερέωσα στις άκρες του καραβιού, πρίν στεγνώσει ο πηλός βέβαια. Αφού στέγνωσε το καραβάκι μετά από μερικές μέρες, το έτριψα ελαφρώς με γυαλόχαρτο για να λειάνω την επιφάνεια. Με ακρυλικά χρώματα και σφουγγαράκι ξεκίνησα το βάψιμο πρώτα με τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις και με λίγη προσθήκη μαύρου, πέρασα τις άκρες και τις εγκοπές με τις πιο σκούρες αποχρώσεις. Για να ολοκληρωθεί, θέλει δυο-τρείς κορδέλες και μαζί με τις ευχές μου είναι έτοιμο για να κρεμαστεί.


Για το δεύτερο δώρο, αν και δεν είχα κάποια προτίμηση ή κανένα στοιχείο για την παραλήπτρια, μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω ένα συρμάτινο κλαδάκι πάνω σε πέτρα. Σύρμα αλπακά, μια πέτρα και πηλός.


Ξεκίνησα με τα φύλλα, που με παίδεψαν λιγάκι, και με το υπόλοιπο σύρμα έδεσα την πέτρα στη βάση του κλαδιού.


Εδώ, έρχεται να μπεί ο πηλός για να καλύψει τη βάση και να τη σταθεροποιήσει. Βάφοντάς τον σε δυο-τρείς αποχρώσεις γκρι, τελικά μοιάζει με πέτρα!


Το κλαδάκι, όμως, μου φάνηκε πολύ "ξερό" οπότε τύλιξα με κόκκινο βαμβακερό νήμα τον κορμό του. Άλλη μια κορδέλα, διακοσμητικά στοιχεία και έφυγε!

Εύχομαι οι παραλήπτες τους να έχουν μια υπέροχη χρονιά!

19 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίες ιδέες Ελεάννα!! Μου αρέσουν και τα δύο πολύ και είμαι σίγουρη ότι θα αρέσουν και στις παραλήπτριες!!! Κρατάω την ανάρτηση ως ιδέα για τα επερχόμενα γούρια!!!
    Καλή σου ημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ωραία! Δυστυχώς τα έφτιαξα παραμονές Πρωτοχρονιάς και δεν μπορεσα να τα ανεβάσω εδώ νωρίς ώστε να πάρετε ιδέες για φέτος... Του χρόνου, όμως, θα είστε έτοιμοι!

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφα και ιδιαίτερα τα γουράκια σου!! Σίγουρα θα τα χαρούν πολύ οι παραλήπτες τους! Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έφτιαξα με την καλύτερη διάθεση και τα έστειλα με πολλές ευχές! φιλια

      Διαγραφή
  3. Πανέμορφα έγιναν! Και με λευκή βάση θα ήταν υπέροχα.
    Καλώς σε βρήκα Ελεάννα. Την καλησπέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες Δήμητρα. Χαίρομαι που σου άρεσαν. Εγώ σε διαβάζω εδώ και λίγο καιρό, είμαι κρυφή φαν!

      Διαγραφή
  4. Τι όμορφα δώρα, καλή χρονιά!AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλλον όλοι χρειαζόμασταν ένα διάλειμμα μετά τις γιορτές. Πολύ όμορφα γούρια κορίτσι . Καλή χρονιά σε σένα και στους παραλήπτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασιλική μου Καλή Χρονιά και σε σένα. Το πόσο πολύ ευχαριστήθηκα αυτο το διάλειμμα, δε λέγεται!

      Διαγραφή
  6. Very creative gifts!!!!
    Have a good week!!! my g+ for you!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αααα τι ομορφο καραβάκι!

    Κaλή χρονια και πάλι με υγεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πανέμορφα Ελεάννα! Το καραβάκι είναι απλά τέλειο! Δεν έχω λόγια!
    Είμαι σίγουρη ότι θα είναι καλότυχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Κατερίνα! Σκέφτομαι να κάνω κι άλλο καραβάκι κι εμένα μου άρεσε πολύ

      Διαγραφή