Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Packaging: paper flower / pom-pom

Τις περισσότερες φορές που θέλω να κάνω ένα δώρο χειροποίητο, προβληματίζομαι τι να ετοιμάσω. Αυτό έχει ως συνέπεια να καθυστερώ την ολοκλήρωσή του και μετά να τρέχω τελευταία στιγμή να το τυλίξω!
Προσπαθώ, λοιπόν, τον τελευταίο καιρό, όταν κάνω κάποια χειροτεχνία, παράλληλα να ετοιμάζω και διάφορα πραγματάκια που θα μου χρησιμεύσουν σε κάποια μελλοντική συσκευασία δώρου. Παράδειγμα, το χαρτί περιτυλίγματος με στάμπα από πατάτα που είχα ετοιμάσει τα Χριστούγεννα.

Τώρα θα σας δείξω τα χάρτινα λουλούδια που πολύ μου άρεσαν και με βόλεψαν και είναι και εύκολα και μπορούν να γίνουν σε διάφορες παραλλαγές! Υποθέτω ότι τα έχετε δεί να κυκλοφορούν στο internet κι ένα από τα πολλά tutorials είναι εδώ.
Το δικό μου tutorial δεν είναι φοβερό, αλλά είναι τόσο εύκολο που νομίζω ότι είναι κατανοητό
Πήρα αυτό το χρωματιστό χαρτί που χρησιμοποιούν και για γέμισμα στις συσκευασίες, το οποίο είναι πολύ λεπτό. Δεν περιάζει αν είναι τσαλακωμένο (όπως το δικό μου). 'Εκοψα 2 φύλλα σε παραλληλόγραμμο σχήμα, κι έβαλα το ένα πάνω στο άλλο. Το μέγεθος το επιλέγετε εσείς. Η μια διάσταση, η μικρή, καθορίζει τη διάμετρο του τελικού λουλουδιού. Η άλλη διάσταση, καθορίζει το πόσο "σφιχτό" θα είναι το λουλούδι. Εγώ χρησιμοποίησα 2 φύλλα στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά μπορούμε να βάλουμε και παραπάνω. Επίσης το έχω δοκιμάσει με συνδυασμό χρωμάτων, δηλ. ένα φύλλο π.χ. γαλάζιο, ένα λευκό. Διπλώνουμε τα φύλλα σαν φυσαρμόνικα (στη μικρή τους διάσταση)

Τα πιάνουμε στο κέντρο, κάθετα  με συρραπτικό ή με νήμα και μπορούμε να δέσουμε με κορδέλα που θα χρησιμεύσει και στη συσκευασία. Με ένα ψαλίδι στογγυλοποιούμε τις άκρες που είναι γωνίες ως τώρα και...
Ανοίγουμε τη μια πλευρά λιγάκι, όπως στην παραπάνω φωτογραφία και μετά διαχωρίζουμε προσεκτικά όσα φύλλα έχουμε χρησιμοποιήσει (εγώ έχω 2). Το ίδιο κάνουμε και με την άλλη πλευρά.


Το αποτέλεσμα είναι αυτό! Σε πιο μεγάλο μέγεθος τα κάνουμε και διακοσμητικά για πάρτυ, γενέθλια, γάμους, βαφτίσεις ή απλά τα κρεμάμε όπου θέλουμε βρε παιδί μου! Γίνονται και σε γιρλάντες και σε διάφορα χρώματα, γενικώς είναι πολύ... ευέλικτα!

Πείτε μου εσείς τι κάνετε συνήθως για συσκευασία ή αν έχετε διάθεση να ετοιμάστε κάτι από τα παραπάνω για ώρα ανάγκης!

10 σχόλια:

  1. ΠΟλυ καλη ιδεα, πολλες φορες εχω αντιμετωπίσει το ιδιο πρόβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχώ βολευτεί μ΄αυτά και πάντα με βγάζουν ασπροπρόσωπη!

      Διαγραφή
  2. Wow!
    Τι τέλεια η ιδέα σου!
    Φιλιά Πολλά Ελεάννα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν, και έχω κρατημένα τέτοια χαρτιά σε διάφορα χρώματα κι όλας, έδωσες φοβερή ιδέα. Για συσκευασία δώρου βάζω συνήθως κάτι από τη φύση, ας πούμε ένα κλαράκι κάτω από την κορδέλα, ένα μικρό λουλουδάκι, ανάλογα με την εποχή δηλαδή. Αλλά αυτά τα λουλουδάκια είναι μια πολύ καλή πρόταση για γιρλάντα όπως είπες ήδη αλλά και για πάρτυ.
    So, είναι πράγματι ευέλικτα, λίγη φαντασία να έχεις μόνο ;)
    Καλό βράδυ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαράκια και λουλουδάκια ε? Τι ωραία! Εχεις εναλλακτικές λυσεις τώρα! Φιλιά πολλά ;)

      Διαγραφή
  4. την εχω υποψιν μου αυτη την κατασκευη για παρτυ,χαιρομαι που μου την ξαναθυμησες και για εναλλακτικη στα δωρακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, κυκλοφορεί πολύ στο ιντερνετ, σε διάφορες παραλλαγές! Εμένα μου φάνηκε πολύ χρησιμο και απο τότε που το έκανα μια φορά, πάντα έχω έτοιμο ένα λουλουδάκι, τουλάχιστον!

      Διαγραφή
  5. Φανταστικά τα πομ-πομ λουλουδάκια σου! Πολύ μου αρέσουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Είναι αφράτα και εντυπωσιακά! Να κάνεις κι εσύ αν δεν έχεις δοκιμάσει!

      Διαγραφή