Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Γυαλί + υγρό γυαλί!

Από βαζάκια, ουουου...να φανε κι οι κότες (αν έτρωγαν δηλαδή). Λέει τωρα το inmycloset, κάντε κάτι, οτιδήποτε, είναι ο μήνας του γυαλιού (όχι ηλίου). Βλέπω την ιδέα αυτήν και λέω εγώ τώρα... αντί για κόλλα, δεν βάζω το χρώμα σε υγρό γυαλί...?


Ξεκίνησα κι εγώ, πήρα το βαζάκι μου, πήρα και το υγρό γυαλί, πήρα και χρώμα ζαχαροπλαστικής.... και ανακατεύω το υγρό γυαλί και ανακατεύω και ρίχνω 1-2 σταγόνες χρώμα και έγινε ένα διάφανο ρευστό υλικό με μπλε φουσκαλίτσες και πολύ μου άρεσε και παίρνω ένα δεύτερο βαζάκι και λέω το ένα θα το κάνω διάφανο με μπλε μικροσκοπικές φουσκαλίτσες και το άλλο βαζάκι θα το κάνω σιέλ.
Και ρίχνω υγρό γυαλί, τρέχει γύρω γύρω, το καμαρώνω και ξαναρίχνω να πάει και πιο πέρα....
Μετά, ανακατεύω καλά το υπόλοιπο να ενσωματωθεί το χρώμα με το υγρό γυαλί, έγινε γαλάζιο και το έριξα στο δεύτερο βαζάκι. Αλλά έπρεπε να φύγω... και δεν βγάζω φωτογραφίες εκείνη την ώρα για να το δείτε και τα αφήνω να στεγνώσουν...
Και γυρίζω σπίτι μετά από μερικές ώρες και τι βλέπω????
 


Το ένα βαζάκι, ενώ είχε υγρό γυαλί στα τοιχώματά του, δεν είχαν μείνει καθόλου μπλε μπουρμπουλήθρες (το αριστερό) και είχαν τρέξει όλα πάνω στο σφουγγαράκι που στέγνωνε... τζίφος... ήταν απλά ένα διάφανο βαζάκι με διάφανο υγρό γυαλί τριγύρω!
Και βλέπω και το άλλο βαζάκι (δεξί), που προοριζόταν για γαλάζιο, να έχει φύγει επίσης πολύ χρώμα στο σφουγγαράκι του και να αχνοφαίνεται κάτι με...υγρό γυαλί...
Δεν πτοήθηκα, όμως, πήρα το σύρμα που το αγόρασα για 2 κατασκευές (η μια ήταν αυτή) και είπα να κάνω και τη δεύτερη κατασκευή, το φαναράκι. Πέρασα το σύρμα γύρω γύρω, έκανα και το κρεμασταράκι του, έβαλα και το κεράκι μέσα....
Επίσης υπάρχει σοβαρή περίπτωση σε δεύτερη φάση να γίνει κάτι τέτοιο.



Η συννεφιά δεν βοήθησε καθόλου...


**Update: Ανακουφίστηκα κάπως όταν είδα  κι αυτήν την κοπέλα εδώ. ...Πραγματικά project
*** Update 2:  Το τελικό αποτέλεσμα, μετά από μερικές προσπάθειες, θα το βρείτε εδώ.

10 σχόλια:

  1. μπορει να μην πετυχες αυτο που ηθελες αλλα δεν ειναι κακο το αποτελεσμα, και χρηστικο κι εκανες και ωραια φωτογραφηση :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλλα, η φωτογράφηση με παιδεψε πολύ, μια και είχε συννεφιά ολη μέρα και μόλις φωτιζε λίγο παραπάνω, προσπαθουσα να βγαλω καμια φωτο... άσε που το γυαλι κάνει αντανακλασεις περιεργες....!

      Διαγραφή
  2. Δεν πειράζει που δεν είναι μπλε και γαλάσιο γιατί και ετσι ειναι πολύ όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Θα δοκιμάσω να το κάνω και όπως το λεει αρχικά με την κόλλα, να δουμε...

      Διαγραφή
  3. Εμένα μου άρεσε:)
    Καλό βράδυ!! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χα! Τι καλό! Δεν ήξερα καν πως υπάρχει στην αγορά υγρό γυαλί..
    Μια χαρά είναι :) Και αργότερα μπορείς και να το μεταποιήσεις!
    Καλή εβδομάδα Ελεάννα *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, μου αρέσει πολύ σαν υλικό το υγρό γυαλί κυρίως σε κοσμήματα που το χρησιμοποίησα. Αυτό μια που βγηκε... έτσι... οπως βγηκε.... θα το κάνω κάτι άλλο, δεν πειραζει. Οταν το μεταποιήσω, θα σας το δείξω ;) Καλη εβδομάδα κορίτσι!

      Διαγραφή
  5. Καλώς σε βρήκα κι από εδώ βρε κοριτσάκι! Τι ωραία πραγματάκια είναι αυτά που φτιάχνεις;! Μπράβο σου! Και μην πτοείσαι! Κι εγώ του "try and error" είμαι! Εκεί βρίσκεται όλη η χαρά! ;-)
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσήρθες! Ναι, τα 2-3 τελευταία πειραματα δεν μου βγήκαν είναι η αλήθεια, αλλά το καλό είναι οτι "ανακυκλωνονται", οποτε θα ακολουθήσει ανάρτηση με την εξέλιξή τους! Φιλιά!

      Διαγραφή