Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Βρυξέλλες

I 'm back! Όπως φαντάζεστε, τον τελευταίο καιρό ήμουν σε άδεια! Μακριά από γραφεία, υπολογιστές, προγράμματα, internet, blogs κλπ..... Διακοπές από όλα! Δεν έχω ξαναπάρει άδεια τόσο μεγάλο διάστημα και δεν ξέρω πως μπορεί να το "πληρώσω" αυτό, αλλά τουλάχιστον το ευχαριστήθηκα!

Το αρχικό πλάνο των διακοπών, λοιπόν, ήταν να παμε Χαλκιδική (γιατί ως γνωστόν... " σαν τη Χαλκιδική πουθενά..."). Όμως στην πορεία προέκυψε ένα σπίτι στο Βέλγιο! Δηλαδή, για να εξηγούμαι, δεν ήρθε κάποιος και μου είπε "θες ένα σπίτι στο Βέλγιο?". Ένας φίλος εκτάκτως μένει εκεί, οπότε ήταν μεγάλη ευκαιρία το ταξίδι στο εξωτερικό με εξασφαλισμένη τη διαμονή.
Όσοι με ξέρουν, ξέρουν ότι προτιμώ πάντα να πάω ένα ταξίδι και ειδικά στο εξωτερικό, από το να δώσω αυτά τα λεφτά σε οτιδήποτε άλλο χρήσιμο, οπότε κλείσαμε άρων άρων εισητήρια, βαλιτσα και φύγαμε! Η χαρά μου ήταν απερίγραπτα μεγάλη, καθώς είχα να πάω ταξίδι στο εξωτερικό 2+1/2 χρόνια (αχ, πως περναει ο καιρός), καλοκαίρι δε και τόσες μέρες.... ακόμη περισσότερα! Ήταν πραγματικά ότι χρειαζόμουν. Μια ένεση για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Τελικά πέρασα υπέροχα... Η παρέα ήταν φοβερή, οι ώρες στους δρόμους άπειρες, οι μπύρες πολλές και οι εμπειρίες ακόμη περισσότερες! Ο καιρός άλλαζε κάθε μισάωρο και οι διαφορές στη θερμοκρασία έφτασαν μέχρι και 20 βαθμούς! Οι Βρυξέλλες δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο σαν πόλη, αλλά αν έχεις καλή παρέα, δε σου φτάνει η μια εβδομάδα! Ωραία γραφικά σπιτάκια, μαγαζάκια, art nouveau κτίρια, πολλά λουλούδια, ποδήλατα, πάρκα, κόσμος έξω μέχρι αργά, αντίκες, μουσεία, εικόνες, πανάκριβες πραλίνες, φαί, αυγολέμονο.... και γέλια.









Η απόλυτη χαλάρωση, να ξαπλώνεις σε ένα παχύ στρώμα από καθαρό γρασίδι! Όταν πατάς και ξυπόλυτος.... η αίσθηση δεν περιγράφεται!



Οι πραλίνες είναι παντού και ΠΟΛΥ ακριβές. Εξού και το σχεδόν άδειο σακουλάκι από το μαγαζί που δοκιμάσαμε με...το σταγονόμετρο! 4 σοκολατάκια (δια δύο)!



Η ημερίσια εκδρομή στην πόλη Μπρίζ (ή Brugge, αν προτιμάτε) ήταν σαν ένα ταξίδι στο παρελθόν, σαν να μπαίνεις για λίγο σε σκηνικό παραμυθιού. Μεσαιωνική πόλη, ανέπαφη, με κανάλια, κύκνους, πάπιες, άμαξες, υπέροχα σπιτια, αλλά και αρκετό κόσμο.





Εννοείται, οτι όποιος προγραμματίζει ταξίδι και θέλει πρακτικό οδηγό για την πόλη, μου ζητάει να του δώσω απλόχερα πληροφορίες!
Καλό φθινόπωρο δε λέω...

6 σχόλια:

 1. Όμορφες φωτογραφίες!! Πολύ χαίρομαι που τα πέρασες έτσι ωραία! Αχ είναι τόσο τέλεια τα ταξίδια, ειδικά στο εξωτερικό.. Άντε και του χρόνου εύχομαι!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αχ...ναι ναι, και του χρόνου!!!!! Τελευταία οι ευχές σ αυτό το blog πιάνουν! :P (για να είμαστε ρεαλιστές δηλαδή, έχω κάποιους φίλους που τις πραγματοποιούν!)

   Διαγραφή
 2. Απαντήσεις
  1. Ναι! Αν και δεν έχει κάτι το φοβερό από αξιοθέατα, έχει γραφικά σπιτάκια, μαγαζιά, ωραία πάρκα !

   Διαγραφή
 3. Σου εύχομαι πολλα ακόμα ταξίδια σαν αυτο!πρεπει να περασες τέλεια!:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή