Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Κουμπαράς από χάρτινο κουτί


Οι γιορτές έφτασαν και το inmycloset έτοιμο να ανοίξει και πάλι την κουζίνα του για ένα Χριστουγεννιάτικο workshop με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Με αφορμή, λοιπόν, το workshop αυτό και τη συμφωνία ότι αυτή τη φορά θα συμβάλλουμε όλοι σε κάποια βασικά (τουλάχιστον) έξοδα, σκέφτηκα να φτιάξω για την Άννα το μόνο που της έλειπε. Έναν κουμπαρά.
Το σήμα κατατεθέν, τα ντουλάπια της κουζίνας, μπορούσε άνετα να προκύψει από ένα χάρτινο κουτί συσκευασίας.

Για μεγαλύτερη ευκολία και πρακτικότητα, αντί να περάσω αρκετά στρώματα λευκού χρώματος για να καλύψω τα σχέδια, δοκίμασα να κολλήσω άσπρο αυτοκόλλητο χαρτί. Έτσι, δε χρειάστηκε να περιμένω καθόλου να στεγνώσει και ξεκίνησα αμέσως να βάφω με το τελικό χρώμα, όσο πιο κοντινό με αυτό το χρώμα της κουζίνας της.


Οι τελευταίες πινελιές έγιναν με κόκκινο ακρυλικό και το κουτί μεταμορφώθηκε σε ντουλαπάκι!
Το μόνο που έλειπε ήταν η ταμπελίτσα, την οποία έφτιαξα από χοντρό χαρτόνι και κρέμασα με ένα νήμα σε αντίστοιχο χρώμα.


Ο κουμπαράς είναι έτοιμος να γεμίσει ώστε κάθε φορά να μαζεύουμε υλικά και να μοιραζόμαστε ατελειώτες ώρες χειροτεχνίας και προσφοράς!


Μαζευτήκαμε στην κουζίνα μαζί με την Κική από το DIY my Day, για να μας δείξει πως θα φτιάξουμε χάρτινα σπιτάκια. Μας έδωσε το πατρόν, χρωματιστά χαρτόνια είχαμε μαζέψει άπειρα όπως και κορδέλες, και ξεκινήσαμε να κόβουμε και να κολλάμε.


Βάλαμε τη στέγη, απ' έξω αυτοκόλλητα με αγγελάκια, χιονανθρωπάκια και λίγο πριν τα δέσουμε με την κορδέλα, τα γεμίσαμε με σοκολατάκια. Τελικά μαζεύτηκαν πολλά σπιτάκια, πέρα από τις αρχικές μας προσδοκίες και τα στείλαμε όλα στους Δρόμους Ζωής για το χριστουγεννιάτικο bazaar.


Στην ανάρτηση του Diy my Day, θα τα βρείτε αναλυτικές οδηγίες και μπορείτε να κατεβάσετε το πατρόν για τα σπιτάκια, να φτιάξετε μικρά δωράκια τελευταίας στιγμής ή να συμπληρώσετε στολίδια για το δέντρο σας!

Καλές γιορτές σε όλους

10 σχόλια:

  1. Xρόνια Πολλά και καλά, υγεία, αγάπη και ευτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά με υγεία, αγάπη, δημιουργικότητα! Ωραία η ιδέα του κουμπαρά και τα σπιτάκια σας πολύ γλυκά! Μπράβο σε ολους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά Αναστασία! Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια

      Διαγραφή
  3. Και ο κουμπαράς και τα σπιτάκια σας έγιναν πανέμορφα!!!
    Κι ακόμα πιό όμορφη η προσφορά σας στους Δρόμους Ζωής!!!
    Τις πιο θερμές ευχές μου για μια καλή κι ευτυχισμένη χρονιά!!!
    Με υγεία και χαρά για σένα και τους αγαπημένους σου και ειρήνη στον κόσμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι οι ευχές αυτές να βγούν αληθινές! Αν ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει έστω και τόσο λίγο, με μια αλυσίδα ίσως καλυτερέψουμε λίγο το κόσμο γύρω μας

      Διαγραφή
  4. Καλή χρονιά Ελεάννα μου! Θαύμασα τα σπιτάκια σας από κοντά στο bazaar και ήταν πανέμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια Κατερίνα? Τι ωραία! Φαντάζομαι το bazaar θα πήγε πολύ καλά, είδα στις αναρτήσεις σας τι φτιάξατε κι εσείς, μάλλον θα ήταν από τα καλύτερα bazaar της πόλης (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...)

      Διαγραφή
  5. Τέλειος και ο κουμπαράς και τα σπιτάκια σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή