Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Workshop, workshop! Paper bowl.

Τώρα που ανθίζουν τα κλαδιά και βγάζει η γη χορτάρι, ανοίγει ξανά το inmycloset και μπαίνουμε στην κουζίνα του για workshop! Μαζευτήκαμε, λοιπόν. Ο πάγκος γεμάτος πάλι απο φαγώσιμα και πόσιμα και μια τούρτα-υπερπαραγωγή που έφτιαξε η Χριστίνα για τη Γαλήνη που είχε γενέθλια! Την τούρτα θα τη δείτε εδώ, γιατί εγώ δεν έβγαλα καλές φωτογραφίες.
Κόσμος πολύς, παλιοί και νέοι, απλώσαμε τα χαρτιά μας, φουσκώσαμε τα μπαλόνια μας για να φτιάξουμε μπολ από χαρτί και κόλλα.
Θα σας τα πω εν τάχει, αν θέλετε λεπτομέρειες, η Άννα τα εξηγεί αναλυτικότατα εδώ.


Φουσκώσαμε το μπαλόνια μας και τα στερεώσαμε σε μια βάση από χαρτόνι. Κόψαμε το χαρτί που διάλεξε ο καθένας σε κομμάτια, ανάλογα με την ποιότητα και το πάχος του. Το χαρτί αφής (αυτό το πολύ λεπτό και λίγο διάφανο που βγαίνει σε πολλά χρώματα) μπορεί να κοπεί σε μεγαλύτερα κομμάτια, τρίγωνα που να πιάνουν από την κορυφή του μπαλονιού ως τη μέση του. Τα άλλα χαρτιά που είναι πιο σκληρά και λιγότερο απορροφητικά, καλό είναι να κοπούν σε μικρότερα κομμάτια (συνήθως κυκλάκια) για να εφαρμόζουν πιο σωστά στο κυκλικό σχήμα του μπαλονιού.

Εγώ είχα διάφορα χαρτιά και ξεκίνησα με λευκό χαρτί αφής σε τρίγωνα και συνέχισα με κυκλακια από χειροποίητο χρωματιστό χαρτί σαν το ριζόχαρτο που χρησιμοποιούν στο ντεκουπάζ. Περάσαμε ένα στρώμα αραιωμένης ατλακόλ στο μπαλόνι, και ξεκινήσαμε να τοποθετούμε τα χαρτιά μας, περνώντας τα κι από πάνω με κόλλα. Για να κρατήσει η διαφάνεια, μας είπε η Άννα, βάζουμε μέχρι τρία στρώματα από το χαρτί αφής. Εγώ έκανα και τα σχεδιάκια μου, δηλαδή στο κέντρο έβαλα λευκό χαρτί, λίγο πιο κάτω μια σειρά ελαφρύ ροζ χαρτί, μετά μια σειρά μωβ και τέλος μαύρο με γκρί πουλάκια.
Για να το ενισχύσω, πέρασα ακόμη 2-3 στρώσεις κολλας στο τέλος και το άφησα να στεγνώσει καλά.


Στο δρόμο της επιστροφής διαπίστωσα ότι, τελικά, είναι περίεργο να κρατάει κανείς μπαλόνι! Διασχίζοντας όλη την πόλη με τα μεταφορικά μέσα, το μπαλόνι μου (με καπέλο βέβαια) τράβηξε τα βλέμματα όλων των περαστικών, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου, εθνικότητας!

Όταν ήρθε η ώρα, όμως, να σκάσω το μπαλόνι (με τις οδηγίες της Άννας πάντα) τα πράγματα δυσκόλεψαν... Αν και το έκανα πολύ αργά και προσεκτικά, το χαρτί δεν ξεκολλούσε με τίποτα από το μπαλόνι!!! Μα, με τίποτα! Το τελείωμα του μπολ ειδικότερα, έγινε ένα με το μπαλόνι, σούφρωσε, και στο τέλος, αφού ξεφούσωσε το μπαλόνι κι έγινε μια μάζα το μπολ, αναγκάστηκα να κόψω το περίγραμμα μαζί με το μπαλόνι και μετά να το ξεκολλήσω κομματάκι κομματάκι! Αφού το ξεκόλλησα με τα χίλια ζόρια, το συμμόρφωσα με το ψαλίδι και προσπάθησα να το ισιώσω, το στόλισα κι έβαλα ένα κεράκι στο εσωτερικό του!


Ευχαριστούμε inmycloset!

13 σχόλια:

  1. καταπληκτικό!! Πολύ όμορφο έγινε! Μάλλον θα βάλω κι εγώ τα παιδιά να μου φτιάξουν ένα!! Φιλιά!
    Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ τι ωραίο!Τελικά μόνο εγώ δεν έκανα!Πρέπει να κάνω κι εγώ ένα!AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριάδνη, αφού έκανες κοπάνα, πρέπει να κάνεις homework τώρα!

      Διαγραφή
  3. Αχ πολύ ωραία ήταν. Να το ξανακάνουμε ;) Αφού ανοίξαμε και σας περιμένουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ σίγουρα θα το ξανακάνουμε, έχουμε τα γρασίδια ειπαμε! Κι εμείς, όπου crafting... μέσα!

      Διαγραφή
  4. Ωωω!! Χαμός !! Τι τέλεια που τα απλώσατε όλα στο τραπέζι και κάνατε μπολάκια :)
    Πολύ καλό το ασπρο-μαύρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαμός Λύριελ, δε λες τίποτα! Παιδική χαρά το κάναμε, μπαλόνια φαγητά, γέλια, κόλλες, χαρτιά....

      Διαγραφή
  5. Παρόλο που ταλαιπωρήθηκε λίγο για να ξεφορμαριστεί :) μια χαρά το βρίσκω και αυτό το μαύρο τελείωμα πολύ καλό!!! Την άλλη φορά ελπίζω να είμαι και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, μια ταλαιπωρία την έφαγε.... Κορίτσι, μόνο εσύ έλειπες! Άντε να σε δουμε την επομενη φορά, μη στέλνεις μόνο αντιπροσώπους (άξιους βέβαια.... την κις λωραίν την τσάκισα, πήρα και σε πακέτο!)

      Διαγραφή
  6. Τι ωραία που τα περνάτε!! Ζηλεύω!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ καλε, λυπάμαι που το λέω... αλλά με το δλικιο σου ζηλεύεις! :P

      Διαγραφή