Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Engravings... Small bookmarks


Χρόνια Πολλά & Καλή Χρονιά! Ελπίζω να περάσατε ωραία και σας στέλνω τις ευχές μου για τη νέα χρονιά. Νέα ανάρτηση, λοιπόν...

Σας είπα ότι φέτος πηγαίνω σε μαθήματα χαρακτικής, δε σας είπα!
Πριν μερικούς μήνες, περνούσα από μια αίθουσα και μου μύρισε μελάνι (και νέφτι) και θυμήθηκα τα φοιτητικά μου χρόνια που στα εργαστήρια φεύγαμε με μαύρα χέρια από τα μελάνια. Μιάς και στη σχολή κάναμε πολύ λίγες ώρες χαρακτική, είπα να δηλώσω συμμετοχή στο μάθημα, με τη νέα σεζόν.
Πήρα τα εργαλεία μου, το μουσαμά μου και έψαξα για το πρώτο μου θέμα.
Δεν ήξερα τι να κάνω, ήξερα όμως ότι θέλω να φτιάξω σελιδοδείκτες για μια σειρά βιβλίων που πήρα πρόσφατα και είναι τσέπης (έχω κολλήσει τελευταία με ότι έχει σχέση με Sherlock Holmes). Μέτρησα το βιβλίο μου και τις διαστάσεις που ήθελα τους σελιδοδείκτες.
Μετά, κάπου στο internet, πήρε το μάτι μου κάτι σπιτάκια στη σειρά και ήταν ότι καλύτερο για την εργασία μου! Για ποικιλία, έβγαλα και ένα σχέδιο με λαχούρ και τα ζωγράφισα κατευθείαν πάνω στο μουσαμά με ανεξίτηλο μαρκαδόρο.
Μετά άρχισε η δύσκολη δουλειά της χάραξης. Λίγο τα εργαλεία μου που ήταν παλιά και δεν χάραζαν, λίγο η λεπτομέρεια και το μικρό μέγεθος, μια ταλαιπωρία την πέρασα!


Και μετά ηρθε η στιγμή της κρίσης. Το τύπωμα δηλαδή, εκεί που φαίνοται όλα. Τα πρώτα τυπώματα τα έκανα σε κινέζικο ριζόχαρτο (έτσι λέγεται αυτή η ποιότητα χαρτιού) που είναι λεπτό και αποροφητικό χαρτί, χωρίς να κιτρινίζει με τα χρόνια.




Πολύ ωραίο χαρτί και το λυπήθηκα για τη δουλειά που το ήθελα, οπότε πήρα και μερικές σελίδες από παλιά βιβλία, κιτρινισμένες, και τύπωσα μερικά σ' αυτό το χαρτί για τους σελιδοδείκτες μου (και τα δωράκια που ήθελα να κάνω).
Το μελάνι της τυπογραφίας θέλει κάπου 3  μέρες για να στεγνώσει, οπότε γυρνώντας σπίτι, τα κρέμασα στον πίνακα πάνω απο το γραφείο μου.


Πήρα μαύρο χαρτόνι, το έκοψα λίγο μεγαλύτερο από το τυπωμένο χαρτί και το κόλλησα. Σε μερικά, έκανα τρύπα και έδεσα σχοινάκι ή κορδέλα.



Τα πρώτα δωράκια ήδη είναι στα χέρια των παραληπτών!

21 σχόλια:

  1. Λοιπόν πρώτα απ' όλα να ευχηθώ και από εδώ καλή χρονιά, με αγάπη και υγεία! Και να συνεχίσεις για ένα ακόμη έτος να είσαι έτσι δραστήρια και να καταπιάνεσαι με τόσα διαφορετικά, όμορφα και δημιουργικά πράγματα!!
    Οι σελιδοδείκτες σου είναι υπέροχοι, εγώ το έχω πάρει ήδη το καλούδι μου :-) και ευχαριστώ πολύ και πάλι!
    Επίσης, δεν μπορώ να μην σχολιάσω την πρώτη φωτο της ανάρτησης!! Τι ωραία παλιά βιβλία είναι αυτά!; Τέλειο το styling! ;-) Πολλά μπράβο για όλα!! Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ πολύ! (μου κάνεις και ποδαρικό στην πρώτη ανάρτηση του έτους!) Εγώ σου εύχομαι εκτός απο έμπνευση και δημιουργίες, να φτιάξεις (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ :P ) το δικό σου μπλόγκ φέτος να μας δείχνεις όλα τα ωραία πράγματα που φτιάχνεις! Όσο για το styling... μου αρέσουν κι εμένα πολύ αυτά τα βιβλία, μόνο που δεν είναι δικά μου δυστυχώς. Τα δανείστηκα μόνο για τη φωτογράφηση..

      Διαγραφή
  2. χρονια πολλα και καλα!!!!και αν ξεκιναει τοσο δημιουργικα η χρονια,ειμαι σιγουρη οτι θα κυλησει με τρελο ενδιαφερον!!!υπεροχοι οι σελιδοδεικτες,περιμενω να δω κι αλλες εργασιες απ'τα μαθηματα σου.φιλια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά και Δημιουργική εύχομαι και σε σένα!!! Αν και θέλει αρκετό χρόνο η κάθε εργασία, ότι ετοιμάζω θα σας το δείχνω ;) Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Καλη χρονια Ελεαννα μου!!Να ειναι δημιουργικο και το 2014!!! Πολυ ομορφοι οι σελιδοδεικτες σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά να έχουμε κορίτσι! Τις καλύτερες ευχές μου για το νέο έτος!

      Διαγραφή
  4. καλη χρονια να εχεις κ με αστειρευτη δημιουργικοτητα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανταποδίδω τις ευχές, διπλές και τριπλές!! Χρόνια πολλά

      Διαγραφή
  5. Καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία, δημιουργικότητα! Υπέροχοι οι σελιδοδείκτες σου! Καλή συνέχεια με τα μαθήματα, περιμένουμε κι άλλες δημιουργίες σου. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι καλύτερες ευχές! Καλή χρονιά και σε σένα εύχομαι, το νέο έτος να φέρει διπλές χαρές και καθόλου λύπες

      Διαγραφή
  6. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά Ελεάννα μου!!!
    Λόγω κακού σήματος, αργώ να απαντήσω στα σχόλια σας!!!
    Οι σελιδοδείκτες σου είναι πολύ πρωτότυποι!!!
    Και η παρουσίαση τους πολύ όμορφη!!!!
    Να είσαι καλά!!!!
    Φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά και Χρόνια μας Πολλά, με υγεία και χαμόγελα!
      Ακόμη παιδεύεσαι κι εσύ με το internet?

      Διαγραφή
  7. Πολυ όμορφη δουλεια.
    Πανω στις σελίδες των βιβλίων φαινονται υπέροχα!

    Να εχεις μια ομορφη και δημιουργικη χρονια κορίτσι :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχχχ, τι μου θύμησες τώρα. Ωραία χρόνια βρε παιδάκι μου, και από τα πιο ενδιαφέροντα εργαστήρια που κάναμε. Είναι ωραίο που βρήκες τρόπο να ξανασχοληθείς. Και όντως οι σελιδοδείκτες σου βγήκαν πολύ όμορφοι πάνω σε αυτό το χαρτί. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μωρέ... λίγη νοσταλγία με έπιασε και μένα. Μελάνια, εργαλεία, ρολά... Ωραία είναι... Δεν περίμενα ότι θα βρώ μαθήματα, και μάλιστα σε δημοτική βιβλιοθήκη, επάνω σε ένα τόσο εξειδικευμένο αντικείμενο!

      Διαγραφή
  9. Πολύ ωραία ιδέα, και βγήκε πολύ πολύ καλό το αποτέλεσμα!
    σε τι το χάραξες το αρχικό; έχω δοκιμάσει μόνο σε linolium και μου άρεσε πάρα πολύ! Πρέπει να το ξαναδοκιμάσω!
    εδώ φαίνονται τα αποτέλεσματα μιας στάμπας που είχα κάνει: http://doublecrochets.blogspot.gr/2013/07/recaping.html (το ποστ είναι άσχετο όμως...χαχαχα)

    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε λινόλεουμ γίνεται συνήθως, αλλά χρησιμοποιείται και μουσαμάς για τα πατώματα (εγώ στο μαγαζί με τους μουσαμάδες του ειπα ότι το θέλω για χαρακτική, για να μου δώσει σωστό πάχος και το λιγότερο πορώδες). Είναι πολύ πιο οικονομικός ο μουσαμάς, αν θέλεις να κάνεις αρκετά χαρακτικά σε συμφέρει. Πολύ ωραίο το παιχνίδισμα που έβγαλες! Με τι χρώματα τύπωσες?

      Διαγραφή
    2. ωραία σε ευχαριστώ για τη πληροφορία!!! θα το δοκιμάσω.
      τα χρώματιστά τα έκανα με τέμπερες και το μαύρο με σινική μελάνη και λιγο τεμπερα!

      Διαγραφή