Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Cold weather. Cover your... box

Θυμάστε που είχα φτιάξει το βάζο που βάζω τα πινέλα μου? Αν δε θυμάστε, εδώ είναι.
Τώρα ήρθε η σειρά του κουτιού που βάζω τα χρώματα. Τα έβαλα δίπλα δίπλα..


Αυτό το φούξια ήταν το κουτί που έβαζα τα χρώματά μου. Μετά τη μεταμόρφωση του βάζου με τα πινέλα, δεν ήταν δυνατόν να σταθεί έτσι δίπλα του!


Μια μέρα, μια φίλη μου εμφάνισε μπροστά μου αυτό το κομμάτι υφάσματος κι εγώ ευθύς αμέσως το κατοχύρωσα για να ντύσω το κουτί!


Προσπάθησα να βγάλω ένα βασικό πατρόν (δηλαδή σαν ένα μεγάλο τετράγωνο σταυρό) και οριακά βγήκε, γιατί το ύφασμα ήταν περιορισμένο και κομμένο κυκλικά από τη μια πλευρά. Κόλλησα πρώτα τον πάτο του κουτιού, μετά τις 2 απέναντι πλευρές και μετά τις άλλες δυο. Στις γωνίες, έκανα κάτι σαν στρίφωμα για να μη φαίνοται τα ξέφτια. Δηλαδή κόλλησα λίγο το ύφασμα προς τα μέσα στις άκρες, και μετά το κόλλησα στο κουτί. Προσπάθησα να βγάλω φωτογραφίες από τη διαδικασία, αλλά η ώρα ήταν περασμένη και το αποτέλεσμα... μη εμφανίσιμο! Τις τελικές φωτογραφίες τις έβγαλα την επόμενη (συννεφιασμένη) μέρα με δυσκολία...

Για το εσωτερικό του, πήρα ένα χαρτόνι Canson σε καφέ απόχρωση και έκοψα στα μέτρα του κουτιού ένα σχήμα σταυρού, αλλά αυτή τη φορά με ακρίβεια χιλιοστών για να "κάτσει" σωστά στο εσωτερικό του. Για το καπάκι έκοψα ένα τετράγωνο χαρτόνι μόνο για τον πάτο, μιάς και το ύφασμα κάλυψε και τα εσωτερικά πλαινά του.


Τώρα αρχίζουν ένα ένα τα κουτιά μου να μπαίνουν στη θέση τους και σε κοινή θέα!


Εσείς τι κάνετε τα κουτιά που είναι λίγο άχαρα?

24 σχόλια:

  1. ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΟΓΙΕΣ!!!!!
    ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ!!!!
    ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με τοσο περιποιημενα κουτια δεν σου κανει καρδια να τα ανακατευεις!!!
    πολυ ωραια δουλεια, μπραβο σου!!!!
    καλημερα και φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά σιγά όλα τα κουτιά & ντοσιέ θα γίνουν εμφανίσιμα, που θα μου πάει....

      Διαγραφή
  3. Τα κουτια που είναι άχαρα τα κρύβω σε ντουλάπια ;)
    Πολυ ωραια συνθεση για το ράφι σου!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ σε ντουλάπια τα έχω! Τώρα αρχίζω να τα ντύνω για να τα βγάλω έξω

      Διαγραφή
  4. Το έκανες πολύ όμορφο το κουτί, μου αρέσει πολύ αυτό το ύφασμα και ταιριάζουν τέλεια όλα μαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα μου άρεσε το ύφασμα, γι αυτο και το κατοχύρωσα! Μου περίσσεψε κι ένα μικρό κομματάκι, μάλλον θα ντύσω κανενα μπλοκάκι

      Διαγραφή
  5. Φιλενάδα καλά έκανες και το πήρες το ύφασμα, του ταίριαξε πάρα πολύ του κουτιού! Κουτί του έκατσε ;)
    Αλλά και το ψάθινο από πάνω του μου άρεσε!
    Έτσι σιγά σιγά συμμαζεύονται οι γωνίτσες..
    Καλή βδομάδα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λύριελ, μου έκανε κλικ το ύφασμα, φώναζε! Το ψάθινο είναι έτοιμο και μάλιστα απο φθηνό μαγαζί. Όλα μαζί κάθονται στο ραφάκι τους παρέα τώρα! Έχω κι άλλα στη σειρά να γίνουν... Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  6. Τέλειο είναι!!!Πώς το έκανες?????Γιατί καλέ δεν μας βάζεις τις φωτό με την διαδικασία,ας είναι και χάλια,κάτι θα καταλάβουμε.Θέλω κι εγώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ά ξέχασα να ρωτήσω με τι είδους κόλλα το κόλλησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα προσπαθήσω Γεωργία μου στο επόμενο να βγάλω καλύτερες φωτο! Η κόλλα είναι ατλακόλ αραιωμένη, χωρίς συγκεκριμένη αναλογία αραίωσης. Να μην είναι πολύ νερουλή, αλλά ούτε και να "στέκεται" στο πινέλο

      Διαγραφή
  8. Πολύ όμορφο έγινε το κουτάκι σου!!! Κι εγώ έχω μαζέψει ένα σωρό κουτιά για να οργανώσω τα υλικά μου, έχω αγοράσει και χαρτί για να τα ντύσω αλλά ακόμη δεν αξιώθηκα να τα φτιάξω.. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τέτοια, άλλο τίποτα! Η στοίβα είναι μεγάλη και δεν ξέρω πότε θα μπουν στη σειρά όλα αυτα! Όταν σου έρθει η όρεξη όμως... όλα τακτοποιούνται τόσο όμορφα!

      Διαγραφή
  9. Λοιπόν, κι εγώ το ίδιο κάνω με τα κουτιά που έχω, εδώ και χρόνια: τα ντύνω με ύφασμα και κόλλα, και το αποτέλεσμα είναι όντως περιποιημένο και όμορφο. Όταν έχω δε και τέτοιο όμορφο ύφασμα όπως αυτό το δικό σου, τότε είμαι πολύ χαρούμενη! Εγώ, βέβαια, από την τεμπελιά μου, δεν τους βάζω χαρτόνι στο εσωτερικό τους, εσένα φαίνεται πολύ καθαρό και τακτοποιημένο, μπράβο σου.
    Α, και ένα τιπ, που ίσως δεν το έχεις σκεφτεί (ή μπορεί και να το σκέφτηκες, και να μην ήθελες να το εφαρμόσεις): εγώ δεν ντουμπλάρω τους πάτους των κουτιών, ειδικά όταν δεν έχω αρκετό ύφασμα. Σε αυτούς δημιουργείται μόνο ένα πλαίσιο, από το ύφασμα που ντύνονται οι κάθετες πλευρές του (έτσι προστατεύονται και οι γωνίες του που ταλαιπωρούνται από το βάλε βγάλε του κουτιού από τη θέση φύλαξής του).
    Φιλιά, καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο βρε παιδί μου! Γιατί δε μας τα 'δειξες τα κουτάκια σου, είμαι σίγουρη ότι είναι υπέροχα μιας κι έχεις ένα σωρό ωραία υφάσματα. Όσο γι αυτό που λες, για τον πάτο, έχεις δίκιο. Το έχω κάνει σε ένα άλλο κουτί που θα σας δείξω άλλη φορά. Δεν ξέρω γιατί το έκανα έτσι αυτή τη φορά! Μερικές φορές όταν σου κολλάει κάτι... δεν ξεκολλάει με τίποτα. Όσο για το χαρτόνι μέσα.. ας μην ήταν να το φωτογραφήσω και θα σου λεγα αν έβαζα τίποτα!!!!

      Διαγραφή
  10. Μαζεύω κι εγώ ένα σωρό κουτιά, πάντα ότι κάπου θα τα χρησιμοποιήσω αλλά ακόμα δεν έχω μπει στη διαδικασία να τα "ντύσω" ή κάτι τέτοιο. Το υφασματάκι που διάλεξες είναι τέλειο. Μάλλον με ύφασμα λέω να το επιχειρήσω κι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα ντύσεις με ύφασμα. Το αποτέλεσμα είναι ομορφο και δείχνουν όλα περιποιημένα!

      Διαγραφή