Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ομπρέλες τέλος!

Τώρα που ήρθε το καλοκαίρι κι έφτιαξε ο καιρός, μαζεύουμε επιτέλους και τις ομπρέλες.
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ έχω βγάλει νοκ άουτ άπειρες ομπρέλες! Υποθέτω ότι ο κύριος λόγος είναι ο αέρας εδω στα βόρεια, που γυρίζει την ομπρέλα ανάποδα και τη σπάει. Επίσης, ξέρω ότι δεν βοηθάει η "σπαστή" ομπρέλα που είναι πιο ευαίσθητη από τις άλλες, αλλά με βολεύει να τη χρησιμοποιώ γιατί χωράει μέσα στην τσάντα, που το χειμώνα είναι η μόνιμη θέση της.

Στην αρχή τις πετούσα. Μια μέρα όμως πριν χρόνια βρέθηκα στην πλατεία Συντάγματος, όπου γινόταν μια έκθεση από projects με θέμα την ανακύκλωση - επαναχρησιμοποίηση διαφόρων αντικειμένων. Είχα δει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα (δυστυχώς τα περισσότερα δε τα θυμάμαι) και εκεί είδα τι να κάνω με τις παλιές ομπρέλες μου:

Τσάντες για ανακύκλωση 
(ή για πικ-νικ ή για ότι άλλο θέλετε)!

Θα σας δείξω τα στάδια με φωτογραφίες από διαφορετικές ομπρέλες, αλλά δεν έχει σημασία, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Χαλασμένη ομπρέλα (...ν.5)

Κατ' αρχάς, ξεχωρίζουμε το ύφασμα από το σκελετό και αφαιρούμε την κορυφή της ομπρέλας (εύκολο είναι).
Ράβετε από την εσωτερική πλευρά την τρύπα στο κέντρο και διπλώνετε στη μέση το πανί από την "καλή" του μεριά.

Βλέπετε περίπου πόσο θέλετε το μήκος της τσάντας (πάτος) και διπλώνετε το πανί προς τα μέσα και από τις δυο πλευρές. Πιάνετε σε 2 σημεία (ένα σίγουρα κοντά στον πάτο κι ένα λίγο πιο πάνω) με καρφίτσες το διπλωμένο πανί και ράβετε εσωτερικά για να δημιουργηθεί η πλαινή ραφή. Εγώ το έραψα στο χέρι με διπλή κλωστή, δεν ξέρω αν ράβεται εύκολα και στη ραπτομηχανή αυτό το υλικό.



Τελειώνοντας, θα έχετε εσωτερικά στα πλαϊνά δυο τσέπες. Για τα δυο χερούλια, έραψα το κορδονάκι που είχε η θήκη της ομπρέλας.


Τη θήκη βεβαίως δεν την πέταξα. Η καινούρια τσάντα, διπλώνεται στη μέση και μετά σε ρολό μπαίνει πάλι στην παλιά θήκη της ομπρέλας!



Δεν ξέρω αν σας τα εξήγησα καλά, αν δεν καταλάβατε κάτι, περιμένω ερωτήσεις!
Αυτή, λοιπόν, είναι η τσαντούλα για ανακύκλωση. Εγώ την χρησιμοποίησα και για πικ-νικ (είναι και αδιάβροχη, πλένεται κι εύκολα), είναι μια χαρά!

Το πρόβλημά μου τώρα είναι ότι έχω πολλές ομπρέλες, αλλά δεν έχω άλλες ιδέες!!! Έκανα μια μικρή έρευνα τι θα μπορούσα να κάνω τα υπόλοιπα πανιά ή και τον σκελετό, αλλά δε βρήκα κάτι που να μου αρέσει ή κάτι χρήσιμο. Για πείτε κι εσείς καμιά ιδέα!

47 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ιδέα!Δυστυχώς ούτε εγώ έχω καμιά ιδέα να σου δώσω!Πάντα κρατάω το ύφασμα και μετά αναρωτιέμαι τι να το κάνω!:)Το συγκεκριμένο πάντως θα το δοκιμάσω!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το φτιάξεις και να κάνεις και δώρα σε φίλους και συγγενείς! φιλια!

      Διαγραφή
  2. τι λες τωρα;γινεται ανακυκλωση και με ομπρελα;πολυ ωραια ιδεα, δεν θα το σκεφτομουν ποτε!!!φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το περίεργο είναι ότι δεν βρηκα στο internet και πολλά πράγματα για το ύφασμα της ομπρέλας έτσι όπως φανταζόμουν και επίσης δεν πέτυχα πουθενά αυτή την ιδέα. Αν δεν την είχα δει στην εκθεση, ούτε θα το σκεφτόμουν!

      Διαγραφή
  3. Αμ τώρα μου το λες!!!!
    Ασε και εγω αμα δεν ξεκανω μια-δυο την σεζον δεν ησυχαζω χα χα :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, καλιο αργά...παρά αργότερα! Μάζευε εσυ και θα βρούμε κι άλλα πράγματα να κάνουμε!

      Διαγραφή
  4. Έξυπνη ιδέα! Συνήθως τις πετούσα όταν χαλούσαν,δε φανταζόμουν κάτι τέτοιο. Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, να, ευκαιρία να μην τις πετάς απο τώρα! Φιλιά Πολλά!

      Διαγραφή
  5. Πολλή έξυπνη ιδέα, και αυτό το ύφασμα είναι πραγματικά αρκετά ανθεκτικό (στάνταρτ ράβεται και στη ραπτομηχανή, απλά ίσως θέλει λίγη παραπάνω προσοχή γιατί θα γλυστράει). Θα μπορούσες να ράψεις οτιδήποτε με αυτό το ύφασμα, ακόμα και διακοσμητικά λουλούδια ή κάτι τέτοιο μιας και δεν ξεφτίζει κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, εγώ από ραπτομηχανή είμαι άσχετη.... Τώρα που το λες, δεν ξεφτίζει ε? Επειδή δε χρειάστηκε να το κόψω το ύφασμα γι αυτήν την κατασκευή, δεν πρόσεξα τι γίνεται σα αυτήν την περίπτωση. Έχω όμως ένα σωρό απ' αυτά, οπότε κάποιο θα πάει για κόψιμο σίγουρα!

      Διαγραφή
  6. Τέλεια ιδέα! Μπράβο κορίτσι. Πάω να τσεκάρω και τις δικές μου ομπρέλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τις τσεκάρεις και να μας πείς αν έχεις κι εσύ καμια άλλη ιδέα.
      ** Τρέμω στην ιδέα ότι η υπέροχη ομπρελίτσα σου μπορεί μια μέρα να πάει κόντρα στον βαρδάρη...! Την βγάζω, την κοιτάω, την ξανακοιτάω, ελπίζω να αργήσει εκείνη η αποφράδα ημέρα :P

      Διαγραφή
  7. Ωραία ιδέα! Αν έχω πετάξει ομπρέλες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απίστευτη η ιδέα σου κορίτσι μου!τελικά δεν πρέπει να πετάμε τίποτα!όλα αξιοποιούνται!!μου άρεσαν τα post σου και το μπλογκοσπιτάκι σου!Ακολουθώ και σε περιμένω και στο δικό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και καλωσόρισες! Χαίρομαι που σου άρεσαν, τρέχω αμέσως να δω και το δικό σου blog!

      Διαγραφή
  9. Very nice!!
    New post on the blog:

    http://couturetrend.blogspot.it/2013/06/almost-summer.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Great idea!!! nice post!!
    Have a wonderful weekend, dear! my g+ and like in bloglovin for your post!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φοβερή η ιδέα σου φιλενάδα! Η πρώτη που είναι και κόκκινη κόκκινη μου άρεσε πάρα πολύ!
    Δυστυχώς η περίπτωσή μου είναι η αντίθετη από τη δική σου, ψάχνω καμιά φορά και δε βρίσκω ομπρέλα στο σπίτι πουθενά..
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, δεν είσαι και κοντά να σου την δώσω την κόκκινη! Έχω ένα σωρό να διαλέξεις, και πορτοκαλί που δεν την εβγαλα εδώ και σύντομα φούξια!!!! Από γερές ομπρέλες, έχω σίγουρα 2 σπίτι και μια καβάντζα στο γραφείο! Μεγάλη κατανάλωση σου λεω....

      Διαγραφή
    2. Σνιφ! Ωραιότατα θα την κρατούσα στο πικνικ μου :)
      Καλημερούδια και καλό Σαββατοκύριακο **

      Διαγραφή
  12. Μα πόσο πολύ μου άρεσε αυτή η ιδέα ΚΑΙ η εφαρμογή της! Μπράβο σου! Κι εγώ χαλάω πολλές ομπρέλες, είναι η αλήθεια (επειδή συνήθως παίρνω από τις φθηνές), αλλά ποτέ δεν το σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κρατήσω το ύφασμά τους. Ουάου.
    Και πάλι εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ! Εγώ έχω ειδικότητα στο να τις χαλάω. Φθηνές - ακριβές... δεν κάνω διακρίσεις, τις χαλάω ολες!!!! Κράτα τες απο δω και πέρα και είμαι σίγουρη ότι θα σου έρθει κάποια καλή ιδέα ;)

      Διαγραφή
  13. Καταπληκτική η ιδέα με τις ομπρέλες! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα μπορουσαμε να ενωσουμε πεντε εξι υφασματα ομπρελων και να καλυπτπουμε τα απλωμενα μας ρουχα για να τα προστατεψουμε απο τη βροχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις! Προχτές που χάλασε άλλη μια ομπρέλα μου, σκέφτηκα ότι ενώνοντάς τα, μπορείς να τα κάνεις κι ένα είδος τέντας στο μπαλκόνι!

      Διαγραφή
  15. επισης το σκελετο της ομπρελας μπορουμε να τον βαλουμε ανοιχτο μεσα σε μια γλαστρα οπου εχουμε φυτεψει ενα αναριχωμενο φυτο βοηθαμε το φυτο να σκαρφαλωσει πανω στο σκελετο και σε λιγο καιρο εχουμε στον κηπο μας μια καταπρασινη η και ολανθιστη ομπρελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω κι αυτό στα προσεχώς, αλλά τα αναριχώμενα λουλούδια μου τα έχουν φτύσει!

      Διαγραφή
    2. Μηπως να καναμε και καμια κουρτινα μπανιου απο ενωμενα υφασματα ομπρελων; Μη βαρατε μια ιδεα πεταξα...

      Διαγραφή
    3. Γιατί όχι? όρεξη να χεις και ιδέες ;)

      Διαγραφή
  16. Εγω εστρωσα το υφασμα της ομπρελας πανω σε ενα στρογγυλο τραπεζακι κι απο πανω μπηκε το γυαλι που μπαινει για να προστατευει τα επιπλα. Εγινε φανταστικο. Επισης εφτιαξα ποδια για την κουζινα και σε ενα υφασμα απο μεγαλη κουρτινα ανοιξα μια τρυπα στη μεση και το φοραω στο γιο μου οταν τον κουρευω.Φαντασια να υπαρχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ωραίες ιδέες, δεν τα είχα σκεφτεί! Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και για να βάφεις μαλλιά! Την επομενη που θα χαλάσει, θα την κάνω ποδιά τότε, τις χρησιμοποιώ πολύ τις ποδιές ;)

      Διαγραφή
  17. Στο παραπανω σχολιο απο τη βιασυνη μου εκανα λαθος. ανοιξα τρυπα στο υφασμα της ομπρελας και οχι της κουρτινας. Για ονομα του θεου πως μου ηρθε;....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα! Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω! Θα έρθει και η σειρά της κουρτίνας σύντομα μου φαίνεται...

      Διαγραφή
    2. ειναι να μην παρουμε φορα... με τα νευρα κροσια ολα κροσια θα τα κανουμε... μηπως ειναι κι αυτο ενα ειδος ψυχοθεραπειας;

      Διαγραφή
    3. παντως αυτη την περιοδο μαζευω ξυλα απο τη θαλασσα και φτιαχνω καραβακια.αφηνω τις ομπρελελες για αργοτερα. καθε πραγμα στον καιρο του...

      Διαγραφή
    4. Τι ωραία τα θαλασσόξυλα! Δυστυχώς στις (λίγες) παραλίες που πήγα φέτος, δεν βρήκα τίποτα... Καλή επιτυχίς με τις χειροτεχνίες!

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστω. Η αληθεια ειναι οτι και θαλασσοξυλα να μη βρω κατι θα κανω. Με πετρες, με αμμο,ζωγραφικη σε πετρες,σε ξυλα,σε χαρτοκουτα, σε καμβα κι οτι αλλο τρελο κατεβασει το μυαλο μου.Δε μπορω να φανταστω τη ζωη μου χωρις τετοιου ειδους δημιουργιες. Καθενας με την τρελα του... Καλημερα σε ολους.

      Διαγραφή