Η Άννα, φούλ οργανωμένη, είχε όλα τα υλικά και εργαλεία στρωμένα στο τραπέζι, όλα τα φαγώσιμα στον πάγκο της κουζίνας και όλα τα ροφήματα έτοιμα!
Τα cake pops της Άννας με την εντυπωσιακή παρουσίαση και την υπέροχη γεύση.
Νομίζω ότι αυτός είναι ο τρόπος που θα επέλεγα να αυτοκτονήσω... Αν βάλεις όλόκληρο το μηλαράκι στο στόμα... Πεθαίνεις από τη γλύκα!
Έφερε ο καθένας το κατιτίς του σε φαγωσιμο... και φυσικά την καλή διάθεση και ξεκινήσαμε.
Η Άννα είχε κάνει και την προεργασία της για τη ζύμη κανέλας και το πρώτο δείγμα. Παρακάτω σας δίνω κι εγώ τη συνταγή
2 μήλα
100 γρ κανέλα (σκόνη)
50 γρ γαρύφαλλο (σκόνη)
4 κ.γλ. ατακόλ (αραιωμένη)
Βράζουμε τα ξεφλουδισμένα μήλα, καλά και τα κάνουμε πολτό. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και την ατλακόλ και ξεκινάμε το ζούληγμα...ζυμώνουμε, ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ενιαίο το μίγμα (και ξεκολλάει από τα χέρια).
Έτοιμο για χρήση! Το απλώνουμε με πλάστη (καλύτερα ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες για να ξεκολλάει πιο εύκολα), κάνουμε το σχεδιάκι που θέλουμε και την τρύπα που θα κρεμαστεί. Ψήνουμε στο φούρνο για 3 ώρες (150-170 βαθμούς Κελσίου) ή το αφήνουμε σε εξωτερικό χώρο να στεγνώσει καλά ~ 3 μέρες (εδώ στη Θεσσαλονίκη με τέτοιο καιρό & υγρασία, μπορεί να πάρει και μέχρι τα Χριστούγεννα!)
ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν τρώγονται! όσο νόστιμα κι αν μυρίζουν....
Αν βέβαια, έχεις τη ζυμη δίπλα στο πιατάκι σου με τα μπισκότα για τον καφέ... και λίγο αφηρημένος να σαι, το χέρι σου άνετα πιάνει το ζυμαράκι απο κανέλα, αντί το μπισκότο. Κι έτσι όπως μυρίζουν...αν δε φτάσει κοντά στο στόμα για να το καταλάβεις....
Περάσαμε πάρα πολύ ωραία, μύρισε όλο το σπίτι κανέλα και φύγαμε όλοι με ...βαρύστομαχιά από τα τσιμπολογήματα και την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε τα workshops!
Εμείς ευχαριστούμε πολύ που ήρθες και μας έφερες και τα κολασμένα ταρτάκια σου και την όρεξη και όλα τα χαμόγελα! Σε περιμένουμε και στα επόμενα και πάντα τέτοια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτοιμη είμαι, έτοιμη!
Διαγραφήαχ ναι τα κολασμένα ταρτάκια....γιαμι γιαμι!!!! ευχαριστούμε και εις άλλα με υγεία, workshops ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην επόμενη φορά, θα κάνω άλλα πειράματα, το pinterest να 'ναι καλά... (καλέ γράφετε κανένα όνομα να σας αναγνωρίσω)
Διαγραφήεγω ειμαι η Ευαγγελία η λιχούδω :P
ΔιαγραφήE, πες το ντε! (με το "λιχουδω" μόνο, θα δυσκολευόμουν να καταλάβω, καθώς όλοι νομίζω τιμήσαμε τα φαγώσιμα....άδειασε ο παγκος βρε παιδι μου!)
Διαγραφήμμμ ζηλευτες οι φωτογραφιες σου.. μπραβο !!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήωραια ηταν .. τελεια!
Αφού κατάφερα να βγάλω κι αυτές, ανάμεσα στα ζυμάρια & την ατλακόλ με τηνκανέλα...πάλι καλά.... Είδα όμως ότι όλα τα παιδιά βγάλαν πολύ ωραίες φωτογραφίες!!!!!!
Διαγραφήαπλα υπεροχα φιλεναδιτσα...
ΑπάντησηΔιαγραφήεγω λεω να στολισω φετος το δεντρο μου με pampers :P
Not bad idea! (αρκεί να μην είναι από τις ... χρησιμοποιημένες! :P )
Διαγραφήκαλως σε βρηκα!!! πολυ ομορφο μπλογκ κ ιδεες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σαι καλ! Πέρασα κι εγώ από το blog σου, είδα ότι κάνεις πολύ ωραία πραγματάκια!!!
ΔιαγραφήΠωπω τι λαχταριστά που φαίνονται τα cakepops! Και αναρωτιόμουν πως τα φτιάχνουν αυτά τα μπισκοτοστολίδια? Σούπερ πολύ ωραία όλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑσε Βιβή, τα cakepops, θανατηφόρα σου λέω.... ολόκληρο το δέντρο μπορούσα να φάω (μηλιά). Τα στολιδάκια τώρα μοσχομύρισαν και στο δικό μου σπίτι!
ΔιαγραφήΑχ ζηλεύω πολύ!! Φαίνεται ό,τι περάσατε τέλεια! Πολύ όμορφα τα στολίδια σας.. και τα cakepops φαίνονται πολύ λαχταριστά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, πολύ ωραία περάσαμε! Κανόνισε να ανέβεις εσύ και θα οργανώσουμε κι άλλο!!!
ΔιαγραφήΜια χαρα περασατε... φαγατε και τα γλυκακια σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρονου!
Και τα γλυκά και τα αλμυρά, απ' όλα φάγαμε....
ΔιαγραφήΘα'δινα και τη ζωή μου για ένα από τα παραπάνω cakepops!!! ok, πλάκα κάνω, τη μισή......
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναστασία, ένα μόνο δε φτάνει! Ο μόνος λόγος που σταμάτησα στα 2, είναι γιατί πηγα πρώτη φορά στο σπίτι της Άννας και δεν ήθελα να φανώ πολύ... γουρούνα!
Διαγραφή