Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Δέσε, λύσε...

Φέτος βλέπω ότι κυκλοφορούν πολύ τα σχοινιά, τα χοντρά κορδόνια, κόμποι και γενικώς ότι είναι για ...δέσιμο! Βρήκα, λοιπόν, ένα χοντρό κορδόνι σε μπλε χρώμα και έκανα μερικές δοκιμές με κόμπους.
Δεν ήθελα όμως να το κόψω γιατί δεν είχε πολύ μήκος, οπότε βρήκα ένα σχέδιο το οποίο γίνεται με μονό-ενιαίο κορδόνι και βγήκε αυτό


Μετά μου φάνηκε λίγο, οπότε το ξεμπέρδεψα και έκανα άλλο, πιο βαρβάτο...
Το σχέδιο δε φαίνεται καλά στη φωτογραφία, αλλά το δοκίμασα και είναι πιο καλό από το πρώτο.


Τώρα, πληροφορίες και tutorials για τους κόμπους, δοκίμασα διάφορα και νομίζω τις περισσότερες συγκεντρωμένες τεχνικές θα τις βρείτε εδώ  http://www.animatedknots.com, όπου τις χωρίζει ανα κατηγορίες.

Μου αρέσουν οι κόμποι και το θεωρώ "καλοκαιρνό άθλημα", δηλαδή με φαντάζομαι σε μια αυλή με τα κορδόνια μου να δένω... οπότε θέλω να φτιάξω κι αλλα που έχω δει, αυτό ήταν το δοκιμαστικό. Ελπίζω να προλάβω το καλοκαίρι!

21 σχόλια:

  1. Πολύ της μόδας τα κολιέ με χοντρό σχοινί και ξες έχω μια αδυναμία στα κολιέ....

    Πολύ όμορφα και τα δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Έλλη! Νομίζω πρέπει να φτιάξεις κι εσύ αφού σου αρέσουν τόσο πολύ τα κολιέ και να μας τα δείξεις φυσικά!

      Διαγραφή
  2. Πάντα αυτά με τους κόμπους τα θεωρούσ απολύ εντυπωσιακά αλλά και πολύπλοκα. Νομίζω ότι δεν το'χω καθόλου! Συμφωνώ, το δεύτερο είναι πολύ καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγελική, μάλλον υπερβάλλεις! Αποκλείεται να μην τα καταφέρεις, έχεις κάνει πιο δύσκολα πράγματα. Πιάστο και θα το βγάλεις, εγώ σε ένα άλλο που ξεκίνησα και δεν καταλάβαινα τις οδηγίες, βγήκε ξαφνικά το σχέδιο χωρίς να καταλάβω πως!

      Διαγραφή
    2. Μάλλον στις οδηγίες συνήθως είναι που μπερδεύομαι και το χάνω. Αλλά αφού το λες, θα δοκιμάσω όμως κάτι απλό κάποια στιγμή. :-)

      Διαγραφή
  3. Κόμποι λοιπόν. Τους έχω δει πολύ φέτος και μου αρέσει, αν και συνήθως προτιμώ τα πιο διακριτικά για το λαιμό. Το σχοινί πάντως ωραίο υλικό, έχεις απόλυτο δίκιο!
    Φιλιά Ελεάννα **

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, κυκλοφορούν πάρα πολύ φέτος, από κολιέ και βραχιόλια μέχρι διακόσμηση και ότι άλλο φαντάστείς! Φιλιά πολλά Λυριελ!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Ελεάννα. Κόμποι!!! Δυο μέρες τώρα κάνω κόμπους, δοκιμάζω διάφορα, μ΄ αρέσει!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια? Συμπέσαν οι χειροτεχνίες μας. Θα περιμένουμε να μας τα δείξεις ;)

      Διαγραφή
  5. Το βαρβάτο μου αρέσει πολύ!!!!Και το πρώτο καλό είναι απλά θα ήθελα ή πιο χοντρό σχοινί ή πιο πολλά κορδόνια μαζί!!!
    Να μας δείξεις και τα υπόλοιπα!!!!
    Καλή συνέχεια!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, το βαρβάτο! Το πρώτο κι εμένα μου φαινόταν ότι κάτι ήθελε, γι αυτό το έλυσα. Δίκιο έχεις, μάλλον ήθελε πολλά κορδόνια μαζί. Τα δικά σου πολύ μου άρεσαν και θέλω να φτιάξω το ένα σχέδιο που έκανες με τα πολλά κορδόνια ;)

      Διαγραφή
  6. Είναι όντως πολύ της μόδας φέτος οι κόμποι κι εμένα μου αρέσουν αρκετά! Πολύ καλές οι προσπάθειες σου!Σε ευχαριστούμε για τον σύνδεσμο, πολύ κατατοπιστικά τα βιντεάκια, θα πειραματιστώ κι εγώ σίγουρα... Καλό σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία, να πειραματιστείς κι εσύ και να μας δείξεις τα αποτελέσματα! Καλο Σαββατοκύριακο

      Διαγραφή