Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Γυαλί - παρτ 2

Μια και δεν πέτυχε ακριβως η προηγούμενη κατασκευή, έχω και εφεδρική συμμετοχή για το αγαπητό inmycloset ! Δεν έχω φτιάξει κάτι ιδιαίτερο στη σημερα, αλλά χρησιμοποίησα κάποια βαζάκια με ...περίεργη προέλευση. Η σημερινή ανάρτηση δεν έχει κατασκευές, έχει να κάνει με τους πειραματισμούς της φωτογράφησης γυαλιού με συννεφιασμένη μέρα από μια άσχετη με τη φωτογραφία!

Ισως, λέω, ίσως έχει πάρει τ' αυτί σας ότι δεν μου αρέσει ο χειμώνας. Ίσως, εδώ να έριξε προχτές τις πρώτες χιονονιφάδες. Εγώ, όμως, έχω το μυαλό μου στο καλοκαίρι. Έτσι, μέσα σε όλα τα άλλα, σκέφτομαι και την καλοκαιρινή διακόσμηση...
Έφτασαν λοιπόν, στα χέρια μου αυτά τα βαζάκια με το ωραίο πράσινο χρώμα τα οποία ήταν για να "κόβεις" βεντούζες (!) κι έγιναν ρεσό για τα κεράκια. Το άλλο γυάλινο μπουκαλάκι της σύνθεσης ήταν από πρόσκληση βάφτισης, έβγαλα τα χαρτάκια και το γέμισα με άμμο που μάζεψα από τη Σαχάρα. Voila!

Τωρα, τα βαζάκια με τα μπαχαρικά δε σας τα δείχνω, υποθέτω ότι σχεδόν όλα τα σπίτια έχουν! Μόνο αυτό εδώ το μικρούλι θα δείτε που έχει γαρύφαλλο μέσα και είναι από φακούς επαφής  με καπάκι σιλικόνης.

Τα 2 τελευταία δεν είναι κάτι φοβερό, αλλά έκανα τόσο κόπο να βγάλω μια φωτογραφία της προκοπής στο συγκεκριμένο σκοτεινό ράφι και πρέπει να το εκτιμήσετε! Αριστερά είναι βάζο από μαρμελάδα που έβαλα τα πινέλα που χρησιμοποιώ πιο συχνά και δίπλα στο βαζάκι που ήταν η συσκευασία από το ρολόι μου, έβαλα χρυσόσκονη.
Αυτά για σήμερα!


Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Γυαλί + υγρό γυαλί!

Από βαζάκια, ουουου...να φανε κι οι κότες (αν έτρωγαν δηλαδή). Λέει τωρα το inmycloset, κάντε κάτι, οτιδήποτε, είναι ο μήνας του γυαλιού (όχι ηλίου). Βλέπω την ιδέα αυτήν και λέω εγώ τώρα... αντί για κόλλα, δεν βάζω το χρώμα σε υγρό γυαλί...?


Ξεκίνησα κι εγώ, πήρα το βαζάκι μου, πήρα και το υγρό γυαλί, πήρα και χρώμα ζαχαροπλαστικής.... και ανακατεύω το υγρό γυαλί και ανακατεύω και ρίχνω 1-2 σταγόνες χρώμα και έγινε ένα διάφανο ρευστό υλικό με μπλε φουσκαλίτσες και πολύ μου άρεσε και παίρνω ένα δεύτερο βαζάκι και λέω το ένα θα το κάνω διάφανο με μπλε μικροσκοπικές φουσκαλίτσες και το άλλο βαζάκι θα το κάνω σιέλ.
Και ρίχνω υγρό γυαλί, τρέχει γύρω γύρω, το καμαρώνω και ξαναρίχνω να πάει και πιο πέρα....
Μετά, ανακατεύω καλά το υπόλοιπο να ενσωματωθεί το χρώμα με το υγρό γυαλί, έγινε γαλάζιο και το έριξα στο δεύτερο βαζάκι. Αλλά έπρεπε να φύγω... και δεν βγάζω φωτογραφίες εκείνη την ώρα για να το δείτε και τα αφήνω να στεγνώσουν...
Και γυρίζω σπίτι μετά από μερικές ώρες και τι βλέπω????
 


Το ένα βαζάκι, ενώ είχε υγρό γυαλί στα τοιχώματά του, δεν είχαν μείνει καθόλου μπλε μπουρμπουλήθρες (το αριστερό) και είχαν τρέξει όλα πάνω στο σφουγγαράκι που στέγνωνε... τζίφος... ήταν απλά ένα διάφανο βαζάκι με διάφανο υγρό γυαλί τριγύρω!
Και βλέπω και το άλλο βαζάκι (δεξί), που προοριζόταν για γαλάζιο, να έχει φύγει επίσης πολύ χρώμα στο σφουγγαράκι του και να αχνοφαίνεται κάτι με...υγρό γυαλί...
Δεν πτοήθηκα, όμως, πήρα το σύρμα που το αγόρασα για 2 κατασκευές (η μια ήταν αυτή) και είπα να κάνω και τη δεύτερη κατασκευή, το φαναράκι. Πέρασα το σύρμα γύρω γύρω, έκανα και το κρεμασταράκι του, έβαλα και το κεράκι μέσα....
Επίσης υπάρχει σοβαρή περίπτωση σε δεύτερη φάση να γίνει κάτι τέτοιο.



Η συννεφιά δεν βοήθησε καθόλου...


**Update: Ανακουφίστηκα κάπως όταν είδα  κι αυτήν την κοπέλα εδώ. ...Πραγματικά project
*** Update 2:  Το τελικό αποτέλεσμα, μετά από μερικές προσπάθειες, θα το βρείτε εδώ.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Crochet

Αφού τελείωσα με το πλέξιμο (για τα επόμενα 5 χρόνια) είπα να πιάσω και το τσιγγελάκι... Και φυσικά, πάλι μέσ' στη μαύρη νύχτα, άνοιξα ντουλάπες και μπαούλα, να βρώ κάτι παλιές μακό μπλούζες, να τις πετσοκόψω για να κάνω τάχα νήμα, όπως αυτή εδώ η κυρία. Κι άρχισα να κόβω και γέμισα τον κόσμο χνούδια και κλωστίτσες που με τα χίλια ζόρια μαζεύονται, αλλά έκανα τα κουβαράκια μου.


Είχα και το σούπερ... εργαλείο... (νομίζω είναι  n4,5) και με οδηγίες απο δω κι από κεί ξεκίνησα τσιγγελάκι που μιά φορά ακόμη είχα πιάσει στα χέρια μου, νομίζω πάει και μια 5ετία ή παραπάνω. Έκανα όμως λίγο μικρό τον κύκλο στο κέντρο και το μαλλί είναι χοντρό και έσφιξε λιγάκι και δοκίμασα ότι σχέδιο μου ερχόταν από αυτά που έχω δεί πως γίνονται....


Για να ακουμπάω την κατσαρόλα, όταν τη βγάζω από το μάτι, το θέλω.
Έτσι όπως βγήκε το αποτέλεσμα, δεν είναι ακριβώς αυτό που θα το δεί η γιαγιά και θα πεί "επιτέλους παιδί μου, έμαθες τσιγγελακι!", αλλά τη δουλειά του θα την κάνει... και στον τοίχο θα κρεμαστεί !



Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Πλέξε πλέξε...

Με πιάνουν ώρες ώρες κάτι εμμονές και πρέπει να το κάνω ΤΩΡΑ. Και μετα; Μετά τα παρατάω. Για το πλέξιμο μιλάμε σήμερα... Θέλω να πλέξω, έτσι ξαφνικά, χωρίς να ξέρω τι και πως, χωρίς πατρόν, χωρίς μυαλό! Από κασκόλ είμαι φούλ και επειδή με το πλέξιμο, ξέρω μόνο τα βασικά, δεν μπορώ να κάνω περίπλοκα και χρονοβόρα πράγματα. Τι να πλέξω, τι να πλέξω, τριγυρνάω στο σπίτι μέχρι να βρώ καμια ιδέα και βρήκα. Τα έχω δεί σε διάφορα sites/blogs κλπ, πλεκτές θήκες για μαξιλαράκια.

Πρίν πολλούς μήνες είχα βρεί αυτά τα μαξιλαράκια σε προσφορά στο ΙΚΕΑ. Πήρα 2 για τον καναπέ.



Μετά, προέκυψε αυτό το γκρί ύφασμα και η μαμά μου έραψε τα βρακιά τους.


και μετά μου ήρθε η ιδέα για το πλέξιμο. Πήρα τις μεγάλες βελόνες μου, το μαλλί που μου είχε περισσέψει (ιδέα δεν έχω από που) και ξεκίνησα, πέρασα πόντους... και ήθελα να κάνω και σχέδιο, τρομάρα μου. Δε φτάνει που δεν ξέρω τα βασικά, ήθελα και τσαχπινιές!

Κατ' αρχάς, μέτρησα τους πόντους που ήθελα για το μήκος του μαξιλαριού, αλλά χρησιμοποιήσα τις μεγάλες βελόνες για να γίνει πιο αραιοπλεγμένο, οπότε προέκυψε ένα πλεκτό τεραστίων διαστάσεων σε σχέση μ' αυτο που έπρεπε! Έβγαλα κι ένα σχέδιο (ο Θεός να το κάνει), που όποτε θυμόμουν το ακολουθούσα, όποτε το ξεχνούσα... το ξήλωνα και το ξανάπλεκα... Φαντάζεστε οι τρύπες από τις χαμένες θηλιές.... Και το υπέροχο σχέδιό μου, είχε και πλεξούδες (γιατι ήθελα να το δοκιμάσω κι αυτό) που τη μια την έκανα π.χ στις 8 σειρές, αλλά την επόμενη την ξεχνούσα (και δεν ξαναξηλωσα, συγγνώμη) και την έκανα στις 15 σειρές... Άστα να πανε δηλαδή...


Οπότε έγινε αυτό το περίεργο μαξιλαράκι, με το σχέδιο τελικά να μπαίνει οριζόντια και όχι κάθετα όπως το υπολόγιζα και είναι και πολύ μεγάλο για το μαξιλαράκι και το βλέπω την άνοιξη να πηγαίνει για ξήλωμα....



Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Hello love...

Χρόνια Πολλά & Καλή Χρονιά κι από μένα! Οι ευχές πάνε κι έρχονται αυτές τις μέρες και νομίζω ότι κάθε χρόνο γίνονται όλο και πιο ουσιαστικές. Καλωσορίζω, λοιπόν, το νέο έτος με το αισιόδοξο μήνυμα "hello-love".
Δεν θυμάμαι που βρήκα την ιδέα, έψαξα όλες τις πιθανές πηγές μου αλλά τίποτα. Έχω μόνο μια φωτογραφία δείγμα... και αποφάσισα να το δοκιμάσω. Ξεκίνησα με απλές λέξεις που ήταν εύκολο να γραφούν με το σύρμα που πήρα από μαγαζί με σιδηρικά-χρώματα.
Για το ένα διάλεξα σπάγγο και για το άλλο νήμα χρωματιστό!